Annonsørinnhold fra

Art, Font

Her har 70 personer arbeidsplassen sin

Tananger senter er mer enn et handlesenter i hjertet av Tananger. For Johannes, Maren og Hildegunn er det her drømmer blir realisert.

– Jeg fikk en pangstart. Det var skikkelig, skikkelig gøy!

Maren Berner smiler og hun har mye og smile for. For bare noen måneder siden startet 29-åringen frisørsalongen Ovenpaa på Tananger Senter. Etter kort tid måtte hun ansette en person til, for å få ned ventetida til kundene.

GRÜNDER: Maren Berner har alltid hatt en drøm om å drive egen frisørsalong. Nå er drømmen realisert på Tananger Senter.

Hedret pappa med salongnavn

Så lenge Maren kan huske, er det frisør hun har hatt lyst til å bli - med egen salong. Etter åtte år som lærling og ansatt i salong, tok hun steget.

– Far var gründer og drev baren Ovenpaa i Stavanger gjennom hele oppveksten min. Han har motivert meg mye, forteller hun.

I 2018 fikk faren kreft og i løpet av 2020 forverret situasjonen seg kraftig. På dødsleiet fortalte Maren om salongplanene og at navnet skulle bli Ovenpaa Velvære, noe faren satte stor pris på.

– Slik kan jeg hedre pappa og på en måte ha han litt med meg i hverdagen. I tillegg spiller navnet på at du skal kjenne deg litt ovenpå etter at du har vært her, sier 29-åringen og smiler.

Mesterbrevet kom på plass i løpet av koronaperioden og jakten etter det perfekte salonglokalet kunne starte.

Maren er oppvokst i Stavanger, men har funnet seg en tanangergutt og har selv blitt tananger-frelst.

– Jeg trives veldig godt her, så da frisørsalongen som var her tidligere flyttet ut, passet det jo helt perfekt, sier hun.

For Maren har det vært gull å komme inn på et etablert senter med mange gode og erfarne butikkfolk rundt eg.

– Det er så godt miljø her på senteret. Jeg føler virkelig at vi drar i lag, sier hun.

Interior design, Joint, Smile, Outerwear, Shoulder, Azure, Sleeve, Standing, Door

SATSET PÅ DRØMMEN: Hildegunn Kirkham satset på drømmen og har nå drevet butikken "Garn å di" i seks år på Tananger Senter.

Økonomen som startet garnbutikk

Hildegunn Kirkham (62) hadde jobbet som økonom i årevis, men i magen vokste det en liten gründer - en garnbutikkgründer.

– Da jeg var 55 tenkte jeg at hvis jeg ikke gjør det nå, så blir det aldri noe av - så da gjorde jeg det, forteller hun, sittende ved et lite kafebord utenfor butikken sin Garn å di.

Hildegunn var jenta som alltid satt med et håndarbeid i hendene. Det å skape noe har alltid gitt glede. Likevel ble økonomi litt tilfeldig yrkesveien, en bakgrunn som var praktisk å ha med seg som førstegangsgründer. Og en ting var hun aldri i tvil om - det måtte bli Tananger.

– Det er her jeg er født og oppvokst og det var her jeg ville drive butikk. Jeg møter mange jeg ikke har sett på flere år. Og så brenner jeg for å holde liv i sentrum, sier tanangerdama.

Nå har hun drevet i seks år og opplever at mange setter pris på butikken. En gang i uka er det ekstra god stemning i butikken. Da er det bare å gå etter latteren og så finner du Hildegunn sin strikkekafe.

– Jeg kan ikke bare drive med garn. Derfor har jeg ei lita systue bak i butikken. I tillegg tar jeg i mot klær til rens slik at folk skal slippe å kjøre til byen eller Kvadrat. Det er min lille ekstraservice, for det er jo servicen vi lever av vi som driver egne butikker. Det er den kundene kommer tilbake for å få, sier hun og smiler.

– Det er klart, jeg slåst jo litt med internett, men det er dette som er drømmen, legger hun til.

Standing, Shorts

STARTET SENTER: Johannes Jåsund driver Tananger Treningssenter, med god hjelp fra familien.

Kom tilbake og startet treningssenter

Johannes Jåsund (26) har mange jern i ilden - ett av de er Tananger treningssenter.

– Jeg ville starte det som jeg selv savnet som ungdom, sier 26-åringen.

Han har trødd barneskoene i Tananger og har vokst opp bare noen få minutter fra Tananger Senter. Allerede som barn tilbrakte Johannes mange timer i håndballhallen.

– Da jeg ble eldre og ville begynne å trene styrke, var det noe som manglet her i Tananger, sier han.

Johannes hadde et fint tilbud i hallen, men savnet et skikkelig treningsstudio. Etter flere år utenbygds, både som student, håndballspiller og trener, kom Johannes tilbake til Tananger og er nå fast spiller i eliteserien for Sandnes håndballklubb. For mange hadde det vært mer enn nok å være toppidrettsutøver, trener og lærer i en liten stilling på Sandnes vgs, men Johannes hadde også plass til en drøm - drømmen om å starte sitt eget treningsstudio. Da var det bare ett sted som gjaldt.

– Det var Tananger jeg ville gi dette til, det var her jeg ville starte opp, forteller tanangermannen.

Vurderte drivhus - valgte kjøpesenter

I jakten på lokaler var Johannes innom både tomme drivhus og driftsbygninger, men fant ingenting som kunne passe det konseptet han så for seg - en kombinasjon av styrkeapparater og cross fit.

– Jeg hadde egentlig lagt det fra meg, men så dukket denne muligheten opp.

Han kikker seg rundt i det som har blitt et moderne og fint treningssenter i ene enden av Tananger Senter. Ved føttene ligger hunden Otto og slapper av. Otto er alltid med og har nærmest blitt en maskot for treningssenteret.

Lokalet ble pusset opp i februar 2020. Kort tid etter stod plutselig landet midt oppi en pandemi som ingen visste helt omfanget av. Og midt i dette skulle Johannes starte egen bedrift.

– Vi fikk åpnet i juni 2020 og det har gått bra. Jeg bodde hjemme i starten, så da var det litt enklere når det ble som det ble med korona og restriksjoner.

Selv om det er han som står som daglig leder og eneste fast ansatte, er han langt fra alene. Johannes har nemlig med seg både mor, bror og søster. Broren er vaktmester og søstera er med på eiersida. Mora vasker og stiller opp som hjelper når det trengst.

– Jeg ville bygge et treningsfellesskap og det har blitt akkurat sånn som jeg håpet på. Det kan være ti personer her i lokalet og jeg kjenner alle. Det blir mye jobb og lange dager. Men det føles ikke helt som jobb når det er ditt eget, slår han fast.

Størst i omsetning

Johannes, Maren og Hildegunn har fulgt drømmene sine, men de er langt fra de eneste som hver dag går inn dørene til Tananger Senter for å starte arbeidsdagen. For 70 personer er nemlig akkurat dette senteret noe av det viktigste de har i livet - en jobb.

Senteret midt i Tananger er i dag den største handelsaktøren i tettstedet ut i fra omsetning. Det er også det eldste kjøpesenteret, og på innsida finner man en aktør med dype røtter.

– Det som i dag er Kiwi tilhørte tidligere D. Danielsen, som er et 150 år gammelt firma i Tananger, forteller senterleder på Tananger Senter, Geir Gabrielsen.

Kiwi Tananger er i dag den tredje største Kiwi-butikken i distriktet og den aller første som ble etablert i Rogaland. Og ikke minst en viktig aktør i et trivelig senter.

– Vi har en veldig god atmosfære i senteret. Alle butikkene er ute i fellesarealet - noe som gjør det veldig intimt og fint, sier senterlederen videre.

Han kan fortelle om et godt miljø og en god harmoni mellom butikkene.

– I tillegg har vi veldig stor og god parkeringsplass. Alt dette er suksessfaktorer for oss, sier han.

Window blind, Vision care, Glasses, Comfort, Sleeve, Wood, Collar, Smile, Eyewear

SENTERLEDER: Geir Gabrielsen er senterleder for Tananger Senter.

Helseprofil

De siste årene har senteret fått en klar helseprofil, noe som er langt fra tilfeldig.

– Vi har apotek, treningssenter, tannlege, frisør, dyrlege og oppe kan du drive med yoga. Når vi skal få inn nye aktører er dette med helse og velvære noe vi har litt ekstra fokus på, sier Gabrielsen.

Akkurat nå har senteret kun ett ledig lokale, men her jobbes det iherdig for å få inn et godt konsept.

Det er i dag D. Danielsen som er eier av Tananger Senter.

Allerede nevnte D. Danielsen har solgt seg ut av Kiwi, men er fremdeles eier av Tananger Senter.