Folkesamlinger fra Skadberg til Sande til Røyneberg og flere fikk vitne det som trolig var Rogalands største fyrverkeri på nyttårsaften i fjor. Gjennom en Spleis fikk gutta inn over 100.000 kroner, og næringslivet stilte opp.

– Det gikk over all forventing, og det har utelukkende vært positive tilbakemeldinger. Både kommunen, politi og andre har sagt at dette var godt gjennomført, sier Sivertsen.

Se video og bilder av fjorårets fyrverkeri lenger ned i saken.

Fra deres posisjon på Åsenbatteriet, kunne de høre den umiddelbare reaksjonen fra tilskuerne som hadde tatt turen ut for å se på showet. Det tok heller ikke lang tid før de ga tydelig tilbakemelding i form av økonomisk støtte.

– Vi fikk en en del støtte via Spleis i forkant, men solabuen var kanskje litt usikre på hva de skulle få. Det har vi forståelse for. Da showet var over, og i løpet av årets første timer var det mange som meldte seg på via Spleis. Det var helt utrolig, sier Bore Ribesen.

De omtaler det hele som en stor suksess, og lover at årets show ikke på noen måte skal bli mindre enn i fjor. Oppskytingen var både større og varte lengre enn det nabokommunene har i sine felles show.

– Det ble en fin start på noe vi håper skal bli tradisjon. Én gang hendelse, to ganger tradisjon, sier de to.

Se fjorårets show her:

Håper å gå i null

Selv om solabuen omsider meldte seg og støttet opp om prosjektet, er det ingen hemmelighet at Bore Ribesen og Sivertsen fra Harmony Pyrotechnics gikk med underskudd etter feiringen.

– I år håper vi å gå i null. Hvis dette er noe folk i Sola ønsker, så er det ingen bedre måte å si ifra på enn å støtte spleisen, sier Bore Ribesen.

– Hver 50-lapp hjelper oss mot målet, sier Sivertsen.

Ettersom prisene på det meste – inkludert fyrverkeri – har steget, er årets Spleis-mål satt til 200.000 kroner (fjorårets var 150.000 kroner). De lover fyrverkeri større enn fjoråret, og kanskje enda flottere.

– Det blir oppskyting fra samme plass, og det skal bli godt synlig fra store deler av Sola. Skadberg og Røyneberg vil nok få de beste plassene, men i fjor fikk vi høre at det var synlig helt til Austrått i Sandnes, sier Bore Ribesen.

Bildeserie

Se bilder fra fyrverkerishowet fra Åsenbatteriet

– Et spleiselag

Harmony-gutta er gira på å få solabuen med på en annerledes feiring. De håper flere ser verdien i en stor felles oppskyting.

– Fyrverkeri har blitt dyrere, og vi håper folk vil investere i et stort og trygt show fremfor et enkelt privat batteri, sier Sivertsen.

At felles oppskyting er tryggere er et av argumentene gutta trekker frem. At nyttårsaften kan være en travel kveld for brannvesenet er kjent.

– Med en felles oppskyting, gjennomført av profesjonelle, får vi et stort show og man fjerner risikoen. Det gir en annerledes og tryggere feiring, sier Bore Ribesen.

De håper at kommunen skal bli med og gjøre feiringen til en tradisjon, med penger over kommunebudsjettet.

Inntil videre er feiringen avhengig av næringslivet og solabuen gjennom Spleis. Prosjektet kan også følges på guttas Facebook-side.