Du har nok ofte sett annonser om å handle lokalt, og du har kanskje til og med latt deg irritere over denne stadige oppfordringen, for hvorfor skal du det når det ofte er bedre butikkmiks, flere tilbud og enklere og parkere andre steder enn lokalt?

Sannheten er at et levende sentrum er mer enn butikker, det er en møteplass hvor du kan treffe kjente, slå av en prat og ta en tur på kafé. Samtidig kan du handle både i koselige nisjebutikker og større kjedebutikker. Du kan kjøpe medisinen du trenger, benytte deg av tilbud innen velvære, gå på biblioteket, eller ta i bruk kommunale tjenester i vårt flotte nye rådhus.

Du blir fort kjent med de som jobber i sentrum og de blir kjent med deg. De vet hva du vil ha og de vet at god service er et viktig konkurransefortrinn. De kjenner de lokale forholdene, lokale trender og ønsker.

Verden har satt pauseknappen på, og noen av de som har merket dette godt er butikker, serveringssteder og servicetilbud.

Men nå letter noen av restriksjonene, og etter 27. april er det ytterligere tilbud som åpner. Blant annet er det nok mange som gleder seg til å friske opp frisyren.

Nå ber vi deg, kjære solabu, om å velge å handle lokalt. Vil du ha et levende sentrum når dette er over er det nå det gjelder.

Og du kan handle trygt. Butikkene tar alle forholdsregler med hensyn til smittevern. Du må selvsagt holde avstand og huske å vaske hendene dine. Mange av butikkene og serveringsstedene har vist en enorm omstillingsevne. Hjemlevering, klikk og hent, take-away, spesialtilpassede åpningstider, handel via Facebook og Instagram, sjekk hjemmesider og sosiale media for å se den enkeltes tilbud.

Eller bare ta turen til sentrum, kanskje treffer du kjente også, og selv om du ikke får gitt bort en klem, så kan du hilse med et strålende smil.

Vi gleder oss til å se deg!