Gå til sidens hovedinnhold

– Vi skal lage skikkelig bygdefest for solabuen

Artikkelen er over 1 år gammel

19. oktober er det klart for Country-show Volume 2 fra Sola storband.

KONSERT: – Vi skal lage skikkelig bygdefest, lover Einar-Emil Haaland i Sola storband.

Det er torsdag kveld, og hele bandet, samt vokalister er samlet til øving i musikkrommet på Røyneberg skole. Her har storbandet hatt sine øvinger i mange år. Storbandets aller største årlige arrangement er høstens konsert i Sola kulturhus. Etter suksessen med ABBA for tre år siden og Mamma Mia for to år siden, landet storbandet i fjor på skikkelig køntri-musikk til sitt store høstshow. Det ga mersmak, og også i år blir det country på de glade musikantene.

– Nå får du høre alle sangene du savnet sist gang, ler dirigent Pål Thorstensen.

– Det blir en fantastisk kveld

Sola storband gjør aldri noe halvgjort, og aldri når det gjelder musikk. Musikken er spesielt arrangert for storband og således svært spesiell.

– Dette er ikke musikk som normalt spilles av storband. Vi er enormt heldige som har flinke lokale folk som kan arrangere sangene for oss. Og denne gangen går vi hakket lenger, nå utfordrer vi oss selv som storband, forteller dirigenten.

Artist Hege Hunsager Andresen har regi på forestillingen, eller festen som hun selv kaller det.

– Dette kommer til å bli en fantastisk kveld. Vi kommer til å ha det kjekt, og vi håper at så mange som mulig kommer for å være med på å ha det kjekt, sier hun.

– Ta på deg hatten og kom!

Den store festen skjer i Sola kulturhus 19. oktober. Først blir det country-musikk med skikkelig trøkk av Sola storband, og deretter fortsetter festen med dans og enda mer musikk. Linedance hører selvsagt også med på en god country-bygdefest.

– Vi blir ikke leie oss om det er publikummere som velger å ta på seg cowboy-hatten når de kommer, smiler Einar-Emil Haaland iført boots og tørkle i halsen.

Under konserten kommer selvfølgelig storband-musikantene til å være iført country-kledd.

– Vi har tro på gjenbruk, så litt av både klær og kulisser fra i fjor kan brukes igjen, smiler Haaland-

– Men for all del, vi har et helt nytt repertoar, så det blir ikke bare gjenbruk, legger han til.

Skikkelig bygdefest i Sola

I år mottok Einar-Emil Haaland Sola kommunes kulturpris for 2018 for sitt mangeårige engasjement i korps- og storbandmiljøet i Sola. Han mener storbandet er svært heldige som får bruke kulturhusets scene til den tradisjonelle høstkonserten.

– Det er helt fantastisk. Det er aldri nei å få hos Eirik (Vatne, daglig leder i Sola kulturhuset, red.anm). Å få lov til å være i kulturhuset er et privilegium, og noe vi aldri tar for gitt, sier Haaland.

– Men det er ikke bare i kulturhuset at det er ja-folk. Også her i og rundt storbandet er det bare ja å høre. Det er en gjeng svært positive og engasjerte mennesker som alltid sier ja til å bidra, hvert eneste år, legger han til.

Samtidig mener han det er viktig at det settes opp konserter og kulturelle arrangement i Sola.

– Vi gjør dette fordi vi ønsker å gi folk en god opplevelse her i Sola. Vi ønsker at folk skal ha det kjekt sammen med vennene sine, eller møte nye venner. Det er viktig at det skjer noe i Sola, at ikke solabuen må dra til Stavanger for å få gode opplevelser. Derfor håper vi at folk kommer når vi inviterer til noe kjekt i Sola, sier han.

Kommentarer til denne saken