Gå til sidens hovedinnhold

- Vi har et stort behov for «serviceboliger»

Artikkelen er over 1 år gammel

Sola sentrum er i en spennende utvikling, og et «helsekvartal» vil kunne bidra med ulike typer helsetjenester og positive aktiviteter og servicetilbud for ulike aldersgrupper. Nærhet til helsetjenester og til kafeer, kulturhus, rådhus og kirke vil være positivt, mener KrF-leder Arnfinn Clementsen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

LESERBREV: Helse og eldreomsorg er viktig for Sola KrF fordi det er viktig for mennesker og lokalsamfunn. I Sola har vi gode sykehjem og institusjoner hvor sykepleiere og helsepersonell gjør stor innsats.

Det vi likevel mangler er omsorgsboliger eller «serviceboliger» for eldre. Det er forståelig at mange vil bo i sitt eget hus så lenge som mulig, og gode hjemmetjenester gjør det mulig for mange, selv om sykdom og skrøpelighet kommer. Likevel blir overgangen for stor hvis man ikke lenger klarer å bo «hjemme», og eneste alternativet er plass på sykehjem.

For mange vil en type «serviceboliger» med «base», eller med nær tilgang til helsetjenester være en meget god løsning. Her er flere alternative løsninger mulig, både kommunalt og i samarbeid med private utbyggere. Det viktige er at de ønsker det kan skape seg et «nytt hjem» med tilgjengelige tjenester i en viktig fase av livet.

Les også

Vil bygge omsorgsboliger på Soltun-tomten og i Tananger

Sola KrF har lenge ønsket å få dette høyere opp på agendaen, og senest i Handlings-og økonomiplan 2020-23 var dette et viktig punkt for KrF. Selv om ikke vårt forslag til budsjett ble vedtatt, håper vi at et flertall i kommunestyret nå går inn for å få fortgang i slike planer.

Sola KrF har sammen med forrige posisjon i kommunestyret ønsket å utvikle området nær Sola Sjukeheim til et Helsekvartal. Sola sentrum er i en spennende utvikling, og et «helsekvartal» vil kunne bidra med ulike typer helsetjenester og positive aktiviteter og servicetilbud for ulike aldersgrupper. Nærhet til helsetjenester og til kafeer, kulturhus, rådhus og kirke vil være positivt.

Omsorgsboliger eller «serviceboliger» på f. eks på «gamle Soltun»-tomten vil ligge godt til rette for dette. Sola KrF mener at kommunen sammen med private utbyggere på denne måten kan dekke et viktig behov «mellom» hjemmetjenester og sykehjem, med service-og helsefunksjoner i eller nær tilknyttet bygget.

Vårt forslag var å utlyse en «Prosjektkonkurranse» i 2020 for utarbeiding av planer for dette. Vi er åpne for ulike løsninger og tror på et bredt politisk samarbeid for å få dette realisert.

Kommentarer til denne saken