Gå til sidens hovedinnhold

Venter storinnrykk i Åsenhallen neste helg

Fredag og lørdag neste uke er det duket for Solamessen.

5. og 6. november er det duket for nok en utgave av Rogalands største messe for salg av brukskunst. Solamessen samler denne gangen omtrent 160 utstillere som stiller med egenproduserte varer for salg. Mange av utstillerne har vært med flere år på rad.

Den tidligere PWC-messen har lang tradisjon i Sola og ble overtatt av Sola håndball i 2016. Dette er femte året at klubben har ansvaret for å arrangere Solamessen. Arrangementet er svært populært blant besøkende fra hele regionen, så det kan være lurt å komme tidlig dersom du vil sikre deg unike kunstskatter og ikke minst parkeringsplass utenfor Åsenhallen.

De siste årene har det vært mellom 9000 og 10.000 besøkende i løpet av messens to dager.

– Mange av utstillerne har vært med i mange år, og de vet hva de skal gjøre. Det gjør vi også, så det går veldig fint å arrangere en så stor messe, forteller markedssjef i Sola HK, Siri Forgaard.

Viktig messe for håndballklubben

Men det er også noen nye utstillere, og det er et stort utvalg av håndverksarbeider en kan få med seg.

– Det er også nye utstillere med og veldig mye flott. Jeg gleder meg til messen, sier Forgaard.

Solamessen ble ikke avholdt i fjor på grunn av smitterestriksjoner. Messen er også blitt en viktig inntektskilde for Sola HK.

– Med våre to haller er det veldig fint å kunne ha denne messen her. Det er lett å bevege seg rundt, og denne gangen velger vi også å la kortsidene i de to hallene være fri for utstillinger slik at folk kan trekke seg litt tilbake for å mingle og snakke sammen, sier Siri Forgaard.

Kommentarer til denne saken