Gå til sidens hovedinnhold

Vår Energi inngår rammeavtale med Sola-selskapet IKM Elektro

Avtalen gjelder alle egenopererte innretninger på norsk sokkel.

Vår Energi inngår avtale med IKM Elektro om støtte til alle egenopererte innretninger på norsk sokkel. Avtalen omfatter inspeksjon, service og vedlikehold av elektrisk utstyr og roterende maskiner, og vil optimalisere daglig drift og vedlikeholdsarbeid offshore. Det skriver selskapet i en pressemelding.

IKM Elektro skal være godt kjent med Vår Energi sin portefølje fra tidligere samarbeid, og mener det sikrer kontinuitet og økt forutsigbarhet. VP Contracts and Procurement i Vår Energi, Annethe Gjerde, er fornøyd.

– Vi er veldig fornøyde med å tildele en så viktig kontrakt til IKM Elektro. Selskapet er norsk med lokal tilstedeværelse sammen med oss i Stavanger-regionen og i Hammerfest. Vi kjenner IKM Elektro fra tidligere jobber og ser fram til et fortsatt tett og nært samarbeid, nå på leveranser til alle våre installasjoner på sokkelen, uttaler hun.

Varighet på minst fem år

Vår Energi er sterkt posisjonert med eierandeler i en portefølje av 35 produserende felt på alle deler av norsk sokkel. Selskapet har som mål å bruke norske og lokale leverandører der det er mulig, blant annet for å sikre optimale logistikk-løsninger, reduserte CO₂-utslipp og å skape lokale ringvirkninger.

– Vi jobber aktivt for å generere lokal verdiskapning, som for eksempel industriell og samfunnsmessig utvikling. Vi ønsker å legge til rette for økt bosetting, industriell utvikling og kompetanseheving i alle områder der vi opererer, sier Gjerde.

IKM Elektro sier seg fornøyd med avtalen.

– Vi setter stor pris på tilliten Vår Energi har vist oss med tildeling av denne nye kontrakten. Siden 2015 har vi etablert et svært godt samarbeid, og det er virkelig gledelig at vi kan bygge videre på dette fundamentet i tiden fremover, og som også vil styrke IKM Elektro satsing på spesialiserte vedlikeholdstjenester, sier daglig leder i IKM Elektro Carl-Johan Almestad i pressemeldingen.

I tillegg til inspeksjon, service og vedlikehold av elektrisk utstyr og roterende maskiner, er også tennkilde og tilstandskontroll inkludert i rammekontrakten. Avtalen har en varighet på inntil fem år inklusive opsjoner.

Kommentarer til denne saken