– Vi som jobber i fritid hører ofte unge si at de ikke kan si ting til foreldrene sine. Flere ungdom mener foreldre maser, at de blir misforstått, eller at det blir så mye styr, sier virksomhetsleder fritid, Irmelin Sangolt Tjelflaat.

Sammen med SLT-koordinator Karen Asheim og virksomhetsleder for barn-, ungdom og familietjenesten i kommunen, Bjørghild Underhaug, inviterer hun foreldre til gratis foredrag i kulturhuset tirsdag neste uke. Da skal det handle om kommunikasjon med ungdom fra 5. til 10. trinn.

– Kommunikasjon med ungdom kan være vanskelig, og det er noe veldig mange opplever. Da lurer vi på om det er noen lure triks, og da inviterte vi Siri Abrahamsen til å komme å holde et foredrag, forteller Asheim.

Tips og inspirasjon

Hun legger til at foreldre som føler at kommunikasjon kan være vanskelig, at ungdommen bare svarer med enstavelsesord, drar hettegenseren over hodet og stikker airpodsene i ørene, ikke er alene om det.

– Det er også noe av det som vi håper foreldre som kommer på foredraget vil oppdage: At de ikke er alene. Men forhåpentlig vil de få mange gode tips og inspirasjon til hvordan man kan få til en bedre kommunikasjon hjemme med ungdommene, sier hun.

Håper det blir nyttig

Irmelin Sangolt Tjelflaat sier at for dem handler det om å bygge et godt oppvekstmiljø for barn og unge.

– Vi er veldig mange som jobber for dette hver eneste dag, og på kulturhuset vil mange av dem være til stede og stå på stand etter foredraget. Da kan en mingle og snakke med folk, sier hun.

Kommunen håper nå på full sal, men det er fortsatt ledige billetter. Selv om det er gratis, må det hentes ut billetter.

– Vi håper og tror at dette vil treffe og være nyttig. Vi tror også det kan være godt for mange foreldre å vite at en ikke er alene om å synes det kan være vanskelig å snakke med ungdommen sin, sier Sangolt Tjelflaat og Asheim.