Gruppeleder i Sola Ap og varaordfører Siv-Len Strandskog sa tidlig fra at hun ikke ønsket topplasseringen til valget neste år. Den plassen har nå tanangerbu Jess Milter inntatt med sitt comeback i solapolitikken. Nummer to på listen er Kari Tengesdal Wold fra Tjelta, som har vært aktiv i flere perioder og sitter i dag både i kommunestyret og i utvalg for plan og miljø. Hun er også vara til utvalg for oppvekst og kultur, samt til formannskapet.

De to på topp er gitt stemmetillegg. Som nummer tre på listen står Emil Walther Korth fra AUF. Han er fra Sola og er bare 19 år gammel.

Hilde Skadberg Løland er plassert på en fjerde plass og også denne perioden aktiv i solapolitikken. 22 år gamle Hamza Ali sto som nummer to på Ap sin liste til valget i 2019 og har plass i både kommunestyret, formannskapet og utvalg for oppvekst og kultur. Etter som han studerer juss i Oslo har han tatt noen steg ned på listen til en femteplass.

Nummer seks på listen er Isabella Victoria Ross-Molnes som er 18 år gammel og går siste året på videregående. Skadberg-jenta har de siste årene vært aktiv i ungdomsrådet både som leder og nå som nestleder.

– Vi stiller sterkt

Siv-Len Strandskog som har vært i nominasjonskomiteen sier seg svært fornøyd med listen.

– Her er det veldig flinke folk, og jeg er veldig glad for at tre av de første seks på listen er unge. De er alle under 25 år, og det er viktig å få dem med i politikken i Sola, sier hun.

Det er også flere på listen med flerkulturell bakgrunn, noe Strandskog mener er svært positivt. Selv står hun på en 18. plass. Hun sier hun egentlig så for seg en plassering enda lenger ned på listen.

– Hva om du får personstemmer og kommer inn i kommunestyret?

– Dersom folk vil at jeg skal være i kommunestyret også etter valget, så skal jeg selvfølgelig gjøre det. Men det blir ikke som en frontpolitiker for Ap, men i så fall som en av gruppen. Det er Jess og Kari som er på topp, og med denne listen og disse flinke folkene stiller vi sterkt til valget, mener Strandskog.