Gå til sidens hovedinnhold

Utsatt fire ganger grunnet korona – nå blir det utstilling på kulturhuset

Det skal vises frem skulpturer og malerier. På lørdag blir det også vernissage.

– For meg er dette en begivenhet som har stor mening. Den knytter på en måte livet mitt i Frankrike til røttene mine her i regionen, sier «GODDA» til Solabladet.

Det er to utstillere som kommer med sine verker. De to går under navnene «BA» og «GODDA», og har hatt flere utstillinger sammen i Provence.

«GODDA», Gudrun Ims Clouzeau, vokste opp på Randaberg, og bor nå i nærheten av Aix en Provence. Faren hennes kalte henne GODDA da hun var liten. Nå bruker hun det gamle kallenavnet som kunstnernavn. GODDA lager abstrakte og semi abstrakte fargerike pastellmalerier.

«BA», Beatrice Partiot, har sitt atelier i Eyguieres, i Alpillene. Hun lager originale skulpturer i den koreansk japanske tradisjonen raku, hvor hun benytter seg av de fire elementene, ild, luft, jord og vann.

På utstillingens arrangementsidé hos Sola kulturhus står følgende: «I arbeidene til begge kunstnerne spiller tilfeldighetene en rolle. BA har ikke kontroll over hva flammene i den tredje, og siste brenningen gjør med emaljen på skulpturene hennes.

«Raku» kan oversettes med «Tilfeldig lykke».

GODDA arbeider spontant. Hun starter med et tilfeldig utgangspunkt, og gir seg ut på en reise hvor struktur, farge og form blir til etter hvert.»

Det koster ingenting å ta turen innom utstillingen., som vil være i utstillingssalen fra lørdag 21. august til søndag 29. august. Det blir også en vernissage hvor Ole Fjetland band deltar. Den finner sted lørdag 21. august klokken 16:00.

Kommentarer til denne saken