Gå til sidens hovedinnhold

Ungdomsrådet inviterer alle 10.-klassinger til ungdomskonferanse

Psykisk helse og motivasjon er tema for årets ungdomskonferanse.

– Jeg tror mange kjenner på at motivasjonen har dalt det siste året, sier Isabella Ross-Molnes.

Hun er en av medlemmene i ungdomsrådet som har jobbet med ungdomskonferansen for 10.-klassingene i Sola. Konferansen arrangeres årlig, vanligvis på høsten, men i fjor ble den utsatt flere ganger.

– Vi hadde jo håpet på et arrangement der vi kan samles fysisk, men nå har vi utsatt det så mange ganger at vi valgte å gjennomføre det digitalt, sier hun.

Sammen med Helene Linnestad Larsson, David Mousavi og ungdomsrådsleder Bianca Bysheim Voll har hun utarbeidet programmet for årets konferanse.

– Vi har blant annet laget en presentasjon der vi forteller litt om hva ungdomsrådet jobber med, sier Linnestad Larsson.

Håper å hjelpe

Med video av ungdom og foredragsholdere innen tema psykisk helse og motivasjon håper ungdommene å nå 10.-klassingene.

– Vi håper budskapet treffer. Jeg tenker at tema er spesielt aktuelt i disse tider når det har vært så mange restriksjoner, sier Ross-Molnes.

Helene Linnestad Larsson håper også konferansen vil hjelpe.

– Jeg håper det kan hjelpe noen, og at man forstår at det er helt greit å føle at ting går litt dårlig av og til, sier hun.

Mandag var 10.-klassingene ved Dysjaland skule på den digitale konferansen. I løpet av uken skal også Sola ungdomsskole og Tananger ungdomsskole gjennom det samme.

– Vi håper også at det blir diskusjoner i klassene etterpå, sier ungdomsrådsmedlemmene.

Kommentarer til denne saken