Gå til sidens hovedinnhold

- Uansett hvor vi skal, må vi gjennom en bom

Artikkelen er over 1 år gammel

- Bare en liten del av oss får glede av at bommene blir snudd, påpeker tanangerbu Lovise Mæland i dette leserbrevet.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

LESERBREV: Det skrives i media og gjennom store innlegg på Facebook om bommene til/fra Tananger, og ordføreren har gitt en «grei» forklaring på hvorfor bommene ikke kan flyttes til Risavika.

Jeg forstår det er vanskelig for kommunestyret som har arvet denne planen for Nord-Jæren. Men vi er mange som håper at siste ord ikke er sagt når det gjelder Tananger og bommer. Bare en liten del av oss får glede av at bommene blir snudd.

Jeg må ta noen eksempler:

Bare vi som bor i Tananger i Sola må betale oss inn eller ut av kommunen. Øvrige kan kjøre på kryss og tvers, med unntak av flyplassen. Enten det er venner som skal på besøk til Tananger, eller vi som skal besøke venner utfor Tananger, så må vi alltid betale bompenger. Vi som bor her er glad i stedet. I dag står mange hus/boliger til salgs i Tananger. Kanskje noe av årsaken er bommene?

Tananger som er/var en sørlandsperle har fremdeles mye av dette, men det meste av industrien i kommunen er lagt til Tananger – og det kan aldri bli vakkert.

Uansett hvor vi skal; til kommunesenter/rådhus, til skoletannlege, til musikkskole, til ferskvaretilbud, til bank, til pol, til klær og sko, til og med sjømat ved brua – absolutt alt må vi ut av Tananger for å besøke og betale bompenger; noe som sikkert lå til grunn for at det største området i Sola kommune skulle strenges inne med bommer i begge ender.

Kommentarer til denne saken