Årets konkurranse er den 15. i rekken. Dommerne har smakt seg frem til 39 finalister. Blant disse er både Vårsol Gartneri fra Tananger og Topp Sopp med Ingrid Sandvik fra Tjelta.

- Det er gledelig å se kvalitetsutviklingen som har vært i norsk mat- og drikkeproduksjon de siste 15 årene. Trøndelag, Viken og Rogaland har alltid vært, og fortsetter utviklingen som solide matregioner i Norge, og dette gjenspeiles i årets finalister. Men det viktigste er ikke hvilke områder i Norge som hevder seg. Det viktigste er at norsk mat og drikke løftes frem, uavhengig av hvor det produseres. Sammen bygger vi stoltheten rundt norsk mat og drikke som de dyktige produsentene fortjener, sier leder for Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

Det er 13 kategorier i finalen, og det er tre finalister i hver kategori. Hvem som kan smykke seg meg hedersbetegnelsen i Det Norske Måltid 2022, blir avslørt i den store finalen som finner sted på Clarion Hotel Air i Sola, torsdag 2. februar klokken 1800. 

Les også

Samboerens sære hobby ble til ny fulltidsjobb for Ingrid (30) fra Tjelta