Gå til sidens hovedinnhold

Toril inviterer til konsert i Sola Ruinkyrkje

– Jeg gleder meg veldig til å kunne stå her i denne fantastiske kirken og synge igjen, sier Toril Meling.

Toril Meling ønsker sammen med Bjørnar Meling på piano og Kjell Austvoll på gitar å gi publikum en time med nærhet og varme. Ifølge henne er programmet variert med hyllest til naturen og kjærligheten og med et hint av jul.

– Hint av jul?

– Ja, bare et lite hint. Det er mest kjærlighet og litt nasjonalromantikk, forteller hun.

Toril Meling har opp gjennom årene gjort flere konserter og varierte opptredener i inn- og utland. Hun har også gitt ut to CD-er, en juleplate og en med kjærlighetssanger. Hun har sunget flere ganger i ruinkirken og gleder seg til å gjøre det igjen. Konserten varer i cirka en time og er nøye gjennomarbeidet.

– Jeg bruker mye tid på å planlegge og sette sammen. Her blir det mye variert; litt Ole Paus, litt Sigvart Dagsland, litt Rolf Løvland og mye annet. Samt noen overraskelser, men de vil jeg ikke røpe nå, sier hun.

Humor og sang

Tidligere i høst sto hun på scenen sammen med gjøgler-vennene i Gjøgleriet; som i flere år har gledet store og små med sine sprelske varianter av eventyret om Rødhette.

– Jeg trenger Gjøgleriet med humoren og spetakkelet som et motstykke til syngingen. Det er kjekt å gjøre litt forskjellige ting, synes hun.

Koronasituasjonen har gjort det svært uforutsigbart å være artist, men Meling håper mange vil ta turen til ruinkirken 26. november.

– Denne kirken er helt fantastisk. Lyden er mektig, og utsikten er fantastisk, sier hun.

Kommentarer til denne saken