Gå til sidens hovedinnhold

To ansatte på Tabo er smittet av viruset

Artikkelen er over 1 år gammel

Ingen av dem har vært på jobb etter at de fikk symptomer.

To ansatte ved TABO har fått påvist koronavirus. Begge har fulgt rådet fra myndighetene om å ikke gå på jobb etter de fikk symptomer. Det melder Sola kommune i en pressemelding lørdag kveld.

Kvelden fredag 20. mars ble det klart at to ansatte ved Tananger bo- og hjemmetjenester (TABO) testet positivt på koronavirus. De to ansatte var sist på jobb på sykehjemmet i Tananger fredag 13. mars. De var da symptomfrie.

Den ene er ansatt ved demensavdelingen, mens den andre jobber på dagsenteret for demente.

– Dette er selvsagt en lei situasjon, men det er veldig viktig å understreke at de ansatte har fulgt myndighetenes råd i denne situasjonen. Idet de kjente symptomer har de holdt seg borte fra jobb, sier Tom Laab, virksomhetsleder på TABO.

Beboere i karantene

Det er usikkert om man kan smitte andre også før man selv får symptomer. Derfor er arbeidet med å kartlegge nærkontakter viktig. Det er klart hvem på TABO som er nærkontakt til de to ansatte.

– Per i dag er det ingen av de som er nærkontakter som viser tegn på at de kan være smittet. Men vi vet at inkubasjonstiden kan være opptil 14 dager. Derfor har vi iverksatt tiltak, for å være føre var, forklarer Laab.

Beboerne som har var i nærkontakt med den ansatte som jobber ved demensavdelingen er nå satt i karantene på avdelingen. Det er også innført smitteregime i stell, for ansatte som jobber i nærkontakt med de aktuelle pasientene.

Fire hjemmeboende eldre er definert som nærkontakter til den ansatte ved dagsenteret. Disse vil måtte være i hjemmekarantene frem til fredag i neste uke, melder kommunen.

Hjemmetjenesten, som daglig følger disse er nå spesielt oppmerksomme på symptomer på eventuell smitte.

- Vi har ikke fått informasjon om at noen som bruker dagsenteret har symptomer. Dagsenteret ble stengt fra og med onsdag 18. mars. Vi har nå iverksatt en rekke tiltak for å ivareta de som har vært i kontakt med de to ansatte som har fått påvist korona. Vi gjør nå det vi kan for å ivareta både eldre og egne ansatte, sier Laab.

Ved begge tilfellene er smittekilden ukjent. Det er per nå 11 personer i Sola som har fått påvist koronasmitte. Men kommunen påpeker at det reelle tallet smittede i kommunen er høyere enn 11. Grunnen til det er at man ikke lenger tester alle som har symptomer.

Kommentarer til denne saken