– Jeg måtte reise ut av landet for å kunne trene banesykling, slik de fleste norske banesyklister må. Men når Sola Arena åpnes, har vi omsider fått et veldig flott anlegg, sier Rolf Morgan Hansen.

Han er en av landets mestvinnende innen banesykling med flere NM-seire og deltakelse i både VM og OL. I helgen var han i Sola for et arbeidsmøte i forbindelse med forberedelser til NM i banesykling. Etter møtet fikk han omvisning av Tor Helge Skretting i Sola Arena.

– Sykkelvelodromen kommer til å bli veldig bra. En ting er selvfølgelig selve banen, men det er også imponerende å se hele anlegget. Det er veldig romslig og plass til flere idretter. Det er et anlegg jeg tror ungdom vil trives i, sier Hansen.

Han har blant annet drevet treningsleirer i mange år og er med på å bygge opp og utvikle norske talenter innen sykkelidretten. Etter som Norge ikke har hatt et skikkelig anlegg for banesykling før Sola Arena har de fleste utøverne blitt nødt til å trene utenlands.

– Jeg var en av dem som måtte ut for å kunne trene. At Sola Arena nå kommer er derfor veldig bra for de unge utøverne, sier han og legger til at også landeveissyklere har nytte av å trene på bane.