De to lagene fikk skryt for fenomenal innsats av både dommere og arrangører.

– Lagene fra Storevarden skole har virkelig imponert oss med sine kreative løsninger og sterke konkurranseglød. Vårt motto er at du lærer så lenge du leker – og det har alle lagene vist oss med all tydelighet her i dag. Vi håper gjengen fra Storevarden og de andre lagene fortsetter å være nysgjerrige på teknologi og realfag i fremtiden. Skandinavia er avhengig av kloke hoder for å løse fremtidens utfordringer, sier Thea Moen, som er sponsorsjef for Equinor Morgendagens helter.

Jubelen sto i taket under dagens skandinaviske finale i FIRST LEGO League, verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse, da over 600 barn og unge konkurrerte om å finne de mest kreative løsningene på fremtidens energiutfordringer.

Morgendagens energiløsninger

Det er FIRST Scandinavia som står bak konkurransen, som med støtte fra Equinor Morgendagens helter jobber for å øke unge menneskers interesse for teknologi og realfag til å bli morgendagens ingeniører og forskere.

– I årets skandinaviske finale har vi sett utrolig mange spennende prosjekter som utforsker framtidens energiløsninger. Det er nettopp Sola-talentene og andre unge mennesker med kreativitet og energi vi trenger i fremtiden, forteller Stian Elstad, daglig leder i FIRST Scandinavia.

Selv om lørdagens intense konkurranse ikke endte med flagget helt til topps for lagene fra Storevarden skole, kunne de smile stort over skryt, klapp og heiarop fra juryen, arrangørene og publikum.

Briljerte med energiløsning

Det var i november at de imponerende programmererne og deres innovative prosjekter sanket flest poeng, og dermed gikk til topps i den regionale finalen i FIRST LEGO League i Sandnes. Med årets tema «Superpowered», har lagene jaktet på de beste energiløsningene. Storevarden Baddies har forsket på hvordan man kan redusere energibruken i jordbruksproduksjon, mens Storevarden United har forsket på om det er mulig å omdanne lydenergi til strømenergi.

– Vi vet at vi ikke har alle de løsningene som fremtiden krever for at vi skal lykkes med det grønne skiftet. Vi trenger hjelp til å finne morgendagens energiløsninger, og derfor trenger vi unge talenter som vi har sett her i dag. De som virkelig vil lære nye ting, har kreative hoder og som tør å tenke både stort og nytt – det er dette vi kaller Morgendagens helter. Og i dag har vi hatt 600 helter her hos oss, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor Morgendagens helter.