Tananger-syklist ble norsk mester i U23 på landevei

Martin Bugge Urianstad fra Tananger ble mester.

Martin Bugge Urianstad fra Tananger ble mester. Foto:

Martin Bugge Urianstad (21), UNO-X/Stavanger Sykleklubb,  ble norsk mester på hjemmebane. 

DEL

Tanangergutten gikk i brudd fra start. Sammen med sin treningskamerat fra Team Coop/Stavanger Sykleklubb, Eirik Lunder, lå guttene i ledelsen alle 28.8 milene, helt fra start, fem ganger ble løypa syklet.

Løypa er en kjenning for syklister i Stavanger/Sandnes området, med den velkjente og beryktede Seldalsbakken med som mål. I et klassisk Rogalandsvær, med både sidevind, motvind, regn og sol ble det kjørt et utrolig spennende ritt, som endte med at Martin Bugge Urianstad syklet solo inn over målstreken.

- Det var vanvittig gøy å vinne på hjemmebane. Jeg og Eirik Lunder gikk i brudd og samarbeidet godt. Vi har blitt trent sammen i alle år av Erik Aasland. Så vi kan det å kjøre godt sammen. Eirik kjøre veldig sterkt og det gir meg muligheten til å ta hjem seieren i dag. Laget kjørte godt så det var stort å toppe det med NM-gull, sier Bugge Urianstad.

Solagutten Eirik Lunder kom inn på 7.plass og Tanangergutten Fredrik Waldow Bjordal fikk 34. plass.Knakk nesa i sitt første ritt - kan bli proff neste år

Artikkeltags