Har du ærend i Sola sentrum tirsdag 28. mai, bør du planlegge godt. I tidsrommet 13.30 til 14.30 blir det nemlig begrenset med adkomst til sentrum. Tirsdag henger det skilt ved rundkjøringen der Forusbeen møter Sentrumsvegen, samt på Joa. På skiltet står det at den aktuelle veien er stengt i det nevnte tidsrommet.

For på tirsdag begynner årets utgave av Tour of Norway, proffrittet med ryttere som Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen og Tim Wellens på startstreken. I tillegg starter stjerneskuddet Remco Evenepoel som, i en alder av 18 år, hoppet rett over U23 klassen og fikk kontrakt med World Tour-laget Deceuninck - Quick Step.

Det som før var kjent som Tour des Fjords, har i år slått seg sammen med Tour of Norway i håp om å gi tilskuerne et bedre tilbud. Tirsdagens etappe går fra Stavanger og ender i Egersund. Starten går klokken 13.50 fra Hinna Park og setter straks kursen for Sola sentrum. Fra Sola går turen videre til Klepp, så opp til Byrkjedal, nedover igjen mot Vikeså også videre til Egersund. Etappen er 168,2 kilometer lang og har forventet målgang i Egersund cirka klokken 18.00.

Til sammen skal det sykles seks etapper, og løpet i sin helhet er ferdig søndag 2. juni.