MARKED: I mai åpnet Kaffekoppen; Kirkens Bymisjon sin nye kafé på Stangelandsenteret. Daglig leder Sven Are Ek sier starten ble svært travel og at kafeen har alle forutsetninger for å bli et godt møtested for alle i Sola.

– Vi ønsker folk inn hit, og vi vil være et møtested for alle mennesker. Nå kommer hverdagen, og vi vil fylle kafeen og området her med innhold, sier Sven Are Ek.

Håper på yrende liv

En prat med Wenche Falkenhaug i Sola Husflidlag førte til at de nå slår seg sammen om å arrangere et marked på uteområdet til Stangelandsenteret. Det skal skje 31. august fra klokken 12 til 16.

– Vi ser for oss et yrende marked der folk kan komme for både å selge ting og for å kjøpe. Det kan være alt fra bønder som vil selge sine produkter til et barn som vil selge sine gamle leker, sier Ek

Bruktmarked og gårdsutsalg

Gjenbruk, lokalproduserte og kortreiste varer er stikkord for markedskonseptet. Det skal være gratis å sette opp et bord, men en må melde seg på først. Det gjør en ved å kontakte en av de to arrangørene.

Stangelandsenteret er i dag tilholdssted for flere kommunale virksomheter og for flere lag og foreninger. Her holder blant annet husflidlaget, Bymisjonen, Sola voksenopplæring, frisklivssentralen, Frivilligsentralen, Sola drageklubb, Sola karateklubb, Mental Helse og flere andre foreninger til.

– Kommunen har nok hatt en visjon om at det skulle bli et levende hus, og det ligger det veldig godt til rette for. Vi ønsker å gjøre vårt for å få til nettopp det, sier Falkenhaug og legger til at med skatepark, god parkeringsplass og et romslig uteområde ligger alt til rette for å samle mennesker.

Samlende for alle

Den siste lørdagen i august håper de derfor at mange tar turen til Stangelandsenteret for å bli med på markedet.

– Dette skal være for alle; uansett alder, kultur eller bakgrunn. Det skal være et møtested der både store og små kan kose seg. Da Bymisjonen hadde sitt julearrangement her, oste stedet av glede, og det var veldig kjekt å oppleve. Den samme gode opplevelsen vil vi skape med dette markedet, som vi tar sikte på blir en årlig tradisjon, sier Wenche Falkenhaug.

I anledning Stangeland Gruppen sitt jubileum før sommeren fikk Kirkens Bymisjon en pengegave, og noen av midlene skal brukes på å arrangere markedet.

– For oss er det viktig å sette Kaffekoppen og Stangelandsenteret på kartet. Vi vil ha folk hit og vise at vi er her for alle som ønsker å komme et sted for å møte andre, sier Sven Are Ek.