Nominasjonsmøtet har valgt Svein Skeie fra Røyneberg som sin ordførerkandidat. Han er mangeårig medlem i Venstre og har også tidligere erfaring fra politiske verv i Sola. Han har en periode bak seg i kommunestyret fra tidligere og er nå lysten på et politisk comeback. I sitt daglige virke er Svein lege, så saker knyttet til levekår er blant de han ønsker mer fokus på.

– Det er en god variasjon mellom kandidatene på kommunevalglisten, men vi er ekstra stolte av at vi denne gangen har tre ungdommer på listen vår, sier Anja Berggård Endresen i nominasjonskomiteen.

Bianca Bysheim Voll, født 2004, er på andreplass på listen. Hun går på Vågen vis og studerer kunst, design og arkitektur. Bianca tror på en liberal og grønn fremtid og sier at for henne var det ingen andre gode alternativer enn Venstre. Andrekandidaten har tidligere erfaring fra ungdomsrådet i Sola samt innehar verv i Unge Venstre. Av lokale saker så er blant annet det å innføre arrangementsbuss til kultur- og ungdomstilbudene viktig slik at vi sikrer tilgjengelighet for alle barn og unge i kommunen.

Miljø og mangfold

På fjerdeplass står yngstemann, Sondre Lunde Hansen. Han fyller atten år i år og kan bli den yngste kommunestyrerepresentanten i Sola etter valget. Da Sondre meldte seg inn i Venstre var kampen for skeives rettigheter utslagsgivende. Han mener det er en selvfølge at alle skal få være seg selv, elske den de vil og leve fritt, trygt og med verdighet. Lokalt ønsker vår fjerdekandidat å kjempe for at Sola skal bli en mer inkluderende og en mer mangfoldig kommune for alle, uansett legning, etnisitet, kjønnsidentitet, tro, funksjonsevne, inntekt og bakgrunn. Han ønsker også å kjempe for en kommune som tar klimasaken på alvor, samt en kommune som begrenser den drastiske nedbyggingen av natur som skjer i dag.

På åttendeplass står sistemann i ungdomstroikaen. Heine Kvame er født i 2004 og går på Sola videregående skole. Han meldte seg inn i partiet fordi han var opptatt av å stanse klimaendringer, skape et mer bærekraftig næringsliv og gi folk like muligheter. Lokale saker som får hjertet til Heine til å banke ekstra hardt er skolepolitikk og naturvern.

– Det har vært viktig for oss å få til en god miks der vi sikrer at alle områdene i kommunen er representert og har sin talsperson. Videre er vi stolte av å få en god blanding mellom kjønn og alder hos listekandidatene våre, sier Berggård Endresen.

Gir stafettpinnen videre

De nåværende kommunestyrerepresentanter velger begge å tre til side etter at denne fireårsperioden. Avtroppende gruppeleder, Anja Berggård Endresen, har signalisert at hun gir seg i politikken, men Koenraad Beeckmann har lovet at dette bare skal være en fireårig pustepause mens han prioriterer familien og så er han klar til dyst igjen.

Her er listen til Sola Venstre:

1 x Skeie Svein 1959 RØYNEBERG Lege
2
Voll Bianca Bysheim 2004 SØRABYGDA Student
3
Aardalsbakke Mari Ann 1974 SKADBERG Selvstendig næringsdrivende
4
Hansen Sondre Lunde 2005 SNØDE Student
5
Braaten Brit Sissel Tollås 1943 SKADBERG Selvstendig næringsdrivende
6
Mæland Magnar 1959 TANANGER Rådgiver regnskap
7
Manin Emma 1955 GRANNES Pensjonist, Forfatter
8
Kvame Heine 2004 SANDE Student
9
Lea Inger Flatekvål 1958 TANANGER Logoped
10
Kristoffersen Kenneth 1973 JOA Flytekniker
11
Mæland Oline 1996 TANANGER Kokk
12
Midtgård Stig Erlend 1974 SKADBERG Kognitiv terapeut
13
Husdal Geir 1945 TANANGER Pensjonist