Gå til sidens hovedinnhold

Suksessrik svømmeskole for alle

165 barn og 22 instruktører var i sving på svømmeklubbens sommerskole.

– Nå er sommerskolen til oss i Sola Svømmeklubb over. Vi er glade for at 165 barn fikk vært med på sommerskolen og at vi ga arbeid til 22 unge, men veldig flinke instruktører. Vi har svømt mye og gjort mange andre aktiviteter, og har fått veldig gode tilbakemeldinger fra foreldre, sier Karianne Høie i Sola svømmeklubb.

Klubbens sommerskole var en del av Sola kommunes sommerskole tilbud, noe klubben er spesielt glad for.

– Det gjorde at vi kunne tilby et gratis tilbud til befolkningen. I tillegg har vi hatt med en døv gutt, uten tolk! Han har cochlea implanter på når han er på land, og hører godt da, men i bassenget er han helt døv. Sammen med mor planla vi godt, slik at dette skulle fungere uten å ha behov for tolk eller ekstra ressurser, forteller Høie.

Guttens mor sendte video av helt enkle tegn som de kunne få bruk for i bassenget, som instruktørene lærte seg.

– I tillegg bruke vi tusj på whiteboard, brukte røde og grønne ark til å holde oppe når de skulle starte å svømme og når de skulle stille seg inntil kanten, og vi hadde en prikkevenn som skulle prikke ham på skulderen hvis vi ikke fikk tak i ham når vi ønsket det. Alt dette gjorde at instruktørene følte seg trygge og ikke opplevde at det var vanskelig i det hele tatt å ha med et døvt barn. Barnet selv fortalte også at det fungerte fint og at han forsto hva de skulle gjøre. Vi pratet også med ham på forhånd om hva planen var i bassenget. Dette var en veldig positiv opplevelse for oss, avslutter Høie.

Kommentarer til denne saken