Det er litt vanskelig å si om det ble rekord i antall serverte porsjoner, da årets smaksfest ikke ble helt sammenlignbart med sist gang Sola smaksfest ble arrangert i 2019. Da ble det solgt over 16.000 retter. Det var nemlig noen flere mattilbydere den gangen, og ennå er ikke antallet solgte torgvarer telt med.

– Men i bodene ble det solgt 14.925 retter i år. Det er vi kjempefornøyd med, sier daglig leder i Flyt Sola AS, Anne Grethe Vasbø.

Det var ikke så mange i Solakrossen akkurat da smaksfesten ble åpnet lørdag klokken 11, men i løpet av den neste lille timen var gaten stappfull. Og slik forble den helt til mange boder gikk tom for mat.

– Slikt kan jo skje. Det var flere som måtte hente mer i løpet av timene. Det var mye folk, jeg kan ikke huske at det noen gang har vært så mange, sier Vasbø.

Mandag ble de siste bodene rigget ned fra Solakrossen, og i Solabladets lokaler denne morgenen satt flere fra arrangementskomiteen for å telle opp bongene fra bodene.

– Neste år håper vi på enda noen flere utstillere, sier Anne Grethe Vasbø som allerede er i gang med planleggingen av neste års smaksfest.

Bildeserie

Herlig smaksfest samlet hundrevis i krossen