Onsdag var det endelig tid for talentkonkurranse på Sola kulturhus for deltagerne på styrket fritidsklubber i Sola kommune. Deltagerne har ikke hatt talentkonkurranse siden 2019 og det har vært et stort ønske. Tove Harveland og ansatte på onsdag-, fredag- og miniklubben snudde seg rundt og fikk i gang et fantastisk show.

Stemningen var god og deltagerne hadde nydelige innslag i sang, dans, dikt og sang med tegnspråk. Dommere for kvelden var varaordfører Siv-Len Strandskog, Therese Selvig og tidligere klubbarbeider Silje Kvanvik.

Det var tolv sceneinnslag, og deltagerne jobbet også som scenearbeidere og konferansier. Inntektene for kvelden gikk til Røde kors. I pausen var det trylleshow av Phillip Charnock, og Røde kors takket klubben for bidraget til deres arbeid for flyktninger.

Dommerne hadde en svært vanskelig jobb med å kåre vinner. De valgte å gratulerer alle med fantastiske opptredener og alle fikk en premie og flotte ord denne kvelden. Tre deltagere fikk en ekstra premie. Det var Sim Johanne Døvig for å lære seg tegnspråk som hun fremførte til morgendagens søsken, Nina Aarek Ree for å lage sangen «Lightswitch» selv og synge og spille keyboard og Eira Bysheim som sang på scenen for første gang og fremførte «Presset» fra Encanto.

Publikum denne kvelden fikk et show fylt med gode innslag, latter og motiverte deltagere. Dette resulterte i stor applaus, klapping og tramping i salen. Nå satser fritid på at «Talenten» kan avholdes som vanlig igjen i mars 2023 der Sola fritid har et samarbeid med kommunene Randaberg, Sandnes og Stavanger. Arrangementet vil da foregå på hovedscenen på Sola kulturhus.