Sola HK – Storhamar: 30–35 (etter ekstraomganger)

– Det føles ganske kjipt når vi egentlig hadde så god kontroll på kampen, oppsummerer Live Rushfeldt Deila, som ble kåret til Solas beste spiller onsdag kveld.

Men det var bortelaget som halte inn seieren etter et tøft oppgjør mellom to av de beste lagene denne sesongen.

– Det var Storhamar som dro det i land til slutt, men jeg synes i alle fall at vi gjorde en veldig god kamp, sier Rushfeldt Deila.

Sluttspillet er nå over for Sola sin del, og selv håper hun det betyr at spillerne får litt fri.

– Det hadde vært veldig fint med litt fri før vi igjen begynner oppløpet mot ny sesong, sier Deila, som er en av flere nøkkelspillere som blir å se i laget også neste sesong.

– Jeg trives veldig godt her, og det er en god gjeng. Selv om det er mange lokale spillere blir vi som kommer utenfra godt tatt imot og inkludert, sier bakspilleren som ble hentet fra Fredrikstad til Sola.

– Hvordan vil du oppsummere sesongen dere har hatt?

– Jeg håper og mener at vi har levert en god sesong. Jeg tror vi har overrasket litt. Det var nok ikke så mange som trodde vi ville komme opp så høyt på tabellen, sier Live Rushfeldt Deila.

Og slik var kampen

Sola HK tok imot Storhamar for andre semifinalerunde i sluttspillet i eliteserien. Storhamar vant den første kampen som ble spilt 11. mai. Laget, som ble nummer to i eliteserien denne sesongen, fikk full klaff på sitt første angrep. Det gjorde også Sola og Kristina Sirum Novak minuttet etter.

De første fem minuttene fulgte lagene hverandre tett, og måltavlen viste 3–4 etter fem minutter. Det er forventet et svært tøft oppgjør, og for Sola handler det om å tette igjen forsvaret, gripe kontringsmulighetene og sette scoringene.

Den første perioden er svært jevnspilt mellom to av de tre beste lagene i eliteserien, og etter et kvarter står det 8–8 på måltavlen. Sola går like etter opp i ledelsen med kombinasjonen av klasseredning fra keeper Tonje Haug Lerstad og kontringsmål av Camilla Herrem.

Sola har en fantastisk første omgang og lykkes med omtrent alt de gjør. De klarer også å holde ledelsen, og publikum er ekstatiske da Kristina Sirum Novak øker ledelsen til 13–10. Minutter før pause holder Sola fortsatt ledelsen. Vinner Sola blir det ny semifinalekamp mot Storhamar på bortebane, etter som det er best av tre kamper. Pauseresultatet ble 14–13.

Thriller-kampen

Sola fortsetter de gode taktene etter pause og leder med ett mål de første minuttene. Storhamar er like bak, men sliter med å komme gjennom forsvaret. Keeper Tonje Haug Lerstad har også reddet mange av skuddene fra motstanderne. Det er høyt tempo i kampen, og Sola slåss hardt for overtaket sitt. Etter halvspilt andre omgang følger de hverandre tett, og det ser ut til å kunne bli ett mål som vil skille hvem som vinner. De 563 tilskuerne gjør hva de kan for å løfte taket, og til det bidrar barn ikke bare fra Sola HK, men fra flere håndballklubber i området, blant andre Havdur.

Etter en svært god periode for hjemmelaget står det nå tre mål mellom dem, og Storhamar tar time out. Gjestene har fått lite til mot forsvarsmuren til Sola. Men i de siste minuttene tettes det igjen til mellom de to lagene, og Storhamar har klart å redusere til 27–26. Med fem minutter igjen er Sola begynt å bomme på skuddene sine, og det ligger an til en thriller av en avslutning. Med ett minutt ligger de to likt, og det blåses straffekast i begge retninger. Dermed ender kampen 29–29 etter ordinær tid.

Etter den første ekstraomgangen er det Storhamar som leder 29–31. Andre ekstraomgang starter med at Sola-keeper Amalie Frøland redder et straffekast, og Live Rushfeldt Deila reduserer til 30–31. Men nå er Storhamar i farten, og det står 30–34 da det er halvannet minutt igjen.

Til slutt står det 30–35 på måltavlen, og det er Storhamar som vil spille finalekamp.