Lørdag konkurrerte flere lag fra skoler i den regionale finalen i Sandnes i FIRST LEGO League, som er verdens største forsknings- og kunnskapskonkurranse for barn og unge. Totalt var det rundt 420 lag som konkurrerte om en plass i den skandinaviske finalen, og blant de 26 lagene som deltok i Sandnes var det to lag fra Storevarden skole som til slutt stakk av med 1. og 2. plass i Champions-prisen. Talentene fra Storevarden skole skal dermed møte andre glupe og kreative hoder i den skandinaviske finalen som finner sted i Equinors kontorer på Fornebu lørdag 3. desember.

FIRST LEGO League arrangeres av FIRST Scandinavia og støttes av Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter. Hensikten er å øke interessen for realfag, og dermed stimulere barn og unge til å bli morgendagens ingeniører og forskere.

Etter ukevis med forberedelse, og intense timer med konkurranse, kunne lagene Storevarden Baddies og Storevarden United fra Storevarden skole smile bredt. Storevarden Baddies består av Dennis Emilian Jensen, Eliott Odin Bertrand-Biran, Erle Konstanse Kristiansen, Ida Sofie Torstensen, Karoline Husebø Lenning, Katarina Suzberic, Konrad Kringeland, Mari Egeland Kvadsheim, Marina Suzberic, Noah Handeland Førland, Storm Sola og Tomine Fimland Lervold.

Storevarden United består av Alfred Skram Bø, Amalie Moen, Annie Rossavik, Eima Velde, Frøya Aurstad, Joakim Mykland Rae, Karlis Tomass Silins, Magnus Goa, Mathias Svendsen, Matthew Smith, Oscar Martinius Tangen, Seline Skjørvestad og Tobias Johannes Liimu.

– Vår tids viktigste spørsmål

– Lagene fra Storevarden skole og de andre lagene imponerte meg stort under årets regionale finale i Sandnes. Det er tydelig at problemløsning gjøres best i et kreativt fellesskap, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor Morgendagens helter i en pressemelding.

Årets oppdrag er «Super powered», hvor de unge talentene forsker på morgendagens energiløsninger. Både Storevarden Baddies og Storevarden United skapte stor begeistring hos dommerne.

Gleden var stor da talentene kunne entre scenen etter å ha blitt utropt som vinnerlagene. De ble de sterkeste lagene i alle kategoriene sammenlagt, og de har lagt ned en iherdig innsats for å finne gode svar på energiutfordringene vi står overfor i fremtiden.

– Temaet energi er et av vår tids viktigste spørsmål, og det er viktigere enn noensinne å lytte til barn og unges kreative ideer rundt morgendagens energiløsninger. Med den læringsviljen og det engasjementet vi har sett i dag er jeg sikker på at fremtiden er i gode hender, sier Thea Moen, sponsorsjef i Equinor Morgendagens helter.

– Finner løsninger som de voksne ikke har svaret på

FIRST LEGO League i Skandinavia er et samarbeid mellom organisasjonen FIRST Scandinavia og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter, hvor selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og realfag. Formålet er å skape en arena der barn kan utfolde seg i teknologiens verden og ha det gøy med praktisk læring i realfag.

– I FIRST LEGO League er det barn og unge selv som stiller spørsmålene og finner løsninger som de voksne ikke har svaret på. De får bryne seg på problemer fra den virkelige verden, og er nødt til å samarbeide, forske og være kreative for å finne bærekraftige løsninger. Vi har tro på at interessen for forskning, realfag og teknologi øker gjennom lek og eksperimentering, sier Stian Elstad, daglig leder i FIRST Scandinavia.

Her er resultatene etter lørdagens regionale konkurranse:

Lag

Kategori

Storevarden Baddies (1.) og Storevarden United (2.)

FIRST LEGO League Champion

Storhaug 7A

Kjerneverdiprisen

Storevarden Baddies

Prosjektprisen

Storevarden Baddies

Robotkonkurransen

Team Zane

Teknologiprisen

Storevarden Baddies

Veilederprisen