Gå til sidens hovedinnhold

Sterk oppvisning ga soleklar borteseier til Sola-damene

Sola kontrollerte store deler av kampen og vant sin første bortekamp med solid ledelse.

Camilla Herrem setter Solas første mål i kampen mot Rælingen på borteparkett, og Malin Holta følger like etter. Maja Magnussen sørger for 1-3 til Sola etter drøye to minutter. Martine Wolff øker til 1-4 etter tre minutter. Det er fres i Sola fra start. Etter en sterk prestasjon fra Kristina Sirum Novak som gir Sola en 1-5 ledelse tar Rælingen time out.

Det hjelper ikke umiddelbart, fordi etter seks minutter har Sola sikret seg en sju målsledelse.

Halvspilt står det 6-13 til Sola, og Rælingen får en sju meter. Men ballen går i stolpen og ut, og Sola kan kontre seg til en åtte måls ledelse.

Martine Wolff mistet mer eller mindre hele fjorårets sesong på grunn av skade, men nå er hun tilbake og viser som i kampen mot Vipers at hun er en sterk linjespiller og en viktig brikke i ambisjonene om en god plassering på tabellen. Det samme er Kristiane Knutsen, som gjør kloke valg og er involvert i det meste som skjer ute på banen denne kampen.

Først etter 20 minutter begynner Rælingen å hale innpå, og trener Stegavik tar time out. Fem mål skiller de to lagene nå, som flere ganger har stått mot hverandre i avgjørende kamper. Rælingen rykket opp etter fjorårets sesong fordi Korona-situasjonen satte en stopper for kvalifiseringsrunden. Det gjorde også at Sola berget plassen i eliteserien. Kvalifiseringskampene skulle foregått mellom nettopp disse to.

Etter en svak start begynner Rælingen å få til sakene sine, og med et par minutter igjen er Solas ledelse redusert til fire mål. Pauseresultatet blir 13-17.

Solid andre omgang

Andre omgangstarter med at Sola-keeper Esmeralda Fetahovic dobbelredder, først på distanseskudd og så på kontring. De første fem minuttene er målløse, og det blir Rælingen som tar første stikk.

Sola får sitt første straffekast etter ni minutter, og Malin Holta setter den sikkert. Stillingen er 16-20, men det soleklare overtaket på spillet som Sola hadde i mesteparten av 1. omgang er ikke like tydelig.

Kampfakta

Rælingen - Sola 26-32 (13-17)

Marikollhallen, onsdag 2. september kl. 18

Mål for Sola: Martine Wolff (4), Frøydis Seierstad Wiik (2), Maja Magnussen (1), Kristiane Knutsen (7), Kristina Sirum Novak (3), Malin Holta (6), Hege Holgersen Danielsen (1), Camilla Herrem (8)

Malin Holta setter sitt andre straffekast like før halvspilt omgang, og det påfølgende angrepet stopper Fetahovic med foten. Sola har dratt litt i fra igjen, og leder 19-24 etter 15. minutter. Midtveis i andre omgang har Sola for alvor gjenvunnet kontrollen over kampen, og Novak sørger for at det står 21-27 på måltavla.

Etter 23 minutter ligger Rælingen igjen bak med åtte mål etter at Hege Holgersen Danielsen setter sitt første i kampen. Da tar Stegavik time out og ber spillerne passe seg for å ta unødige risikoer, stå kampen ut og ta kontringene som byr seg.

For Sola klaffet det meste i store deler av kampen, og takket være en knallsterk åpning der de raskt skaffet seg et godt overtak, klarte de å beholde dette kampen gjennom. Camilla Herrem storspiller og ble kampens toppscorer. Kampen ender 26-32, og Sola tar sine første to poeng denne sesongen.

Kommentarer til denne saken