Gå til sidens hovedinnhold

SR-Group fikk Risavika-prisen

Artikkelen er over 2 år gammel

Risavika-prisen ble i år delt ut for sjuende gang.

PRIS: Varaordfører Siv-Len Strandskog delte i dag ut Risavika-prisen under Risavikadagen. Prisen er blitt delt ut seks ganger tidligere, og de tidligere vinnerne er Conoco Phillips, Fjord Line, NorSea Group, Norske Shell, Skangas og Risavika Havn. Prisen er i samarbeid med Sparebanken Vest.

Kriteriene for å få prisen er at kandidaten, over tid eller i en spesiell sammenheng, har satt Risavika/Tananger-området på kartet på en positiv måte, bbidratt til å bedre forholdene for bosetting og nærmiljø, bygget et positivt omdømme som fører til økt trivsel, stabil bosetting og stabile arbeidsplasser.

Denne gangen gikk prisen til SR-Group.

Juryens begrunnelse

Juryen har bestått av Geir Øvrebø (leder av Næringsforeningen sin ressursgruppe for Risavika), Ingrid Nordbø (kommunedirektør i Sola kommune), Karen M. Nilsen (banksjef i Sparebanken Vest) og Harald Minge (administrerende direktør i Næringsforeningen).

Deres begrunnelse er følgende:

"Risavika er et næringsområde preget av vekst, nyskaping, framtidsrettede miljøløsninger og et sterkt fokus på helse, miljø og sikkerhet. I tillegg utgjør bedriftene her en klynge der det har utviklet seg en sterk kultur for samarbeid, og for å dele erfaringer og kunnskap.

Dette er kvaliteter som preger hele Risavika, og dette er kvaliteter som preger årets prisvinner.

Vi har å gjøre med en av de dominerende transportaktørene langs norskekysten. En bedrift som leverer tjenester innen alt fra veitransport, flyfrakt og sjøfrakt, til continertransport, terminaltjenester og supply chain mannagement.

Bedriften har opplevd en betydelig og kontinuerlig vekst siden oppstarten i 1974, og sysselsetter i dag 300 stolte ansatte. Ansatte som er del av et godt arbeidsmiljø, med konstant fokus på både konkurransekraft og bærekraft.

I Bjørn Røstad har årets vinner en eier og daglig leder som er godt synlig, og som er i besittelse av betydelige mengder energi. Han har over lang tid bidratt til å skape forståelse for Risavika sin betydning for verdiskapingen både i Sola kommune og i regionen for øvrig. Han har i tillegg sørget for at bedriften har vært en viktig bidragsyter til framdriften av viktige infrastrukturprosjekter som Transportkorridor Vest".

Les også

Etter noen "forferdelige år" har denne bedriftseieren god grunn til å smile igjen

Kommentarer til denne saken