Topp møter bunn når Sola møter Stjørdals/Blink

Johannes Hinna (her i duell med Brynes Rogvi Baldvinsson tidligere denne sesongen) og Sola har slitt kraftig denne sesongen. Det blir nye tøffe tak når Stjørdals/Blink kommer på besøk.

Johannes Hinna (her i duell med Brynes Rogvi Baldvinsson tidligere denne sesongen) og Sola har slitt kraftig denne sesongen. Det blir nye tøffe tak når Stjørdals/Blink kommer på besøk. Foto:

Søndag tar tabelljumboen imot serielederne på Sola stadion.

DEL

FOTBALL: Forutsetningene for Sola kunne knapt vært vanskeligere enn det de er når Stjørdals/blink gjester Sola stadion. Lagene ble før sesongen spådd en kamp for å overleve i divisjonen, noe trønderne er i ferd med å klare og vel så det. Med fem seire på sine syv første kamper topper laget PostNord-ligaen, og blir en tøff nøtt å knekke for et Sola-lag i poengnød.

I en divisjon preget av lag med stolte tradisjoner og en lang historie er Stjørdals-blink virkelig årets største overraskelse, med positivt fortegn. Sammen med Kvik Halden som Sola spilte 2-2 mot er Stjørdals/blink lagene som har overrasket, og overprestert så langt denne sesongen.

Fjorårets sesongavslutning ble av den dramatiske sorten. Trønderne berget plassen med knappest mulig margin etter en dramatisk siste serierunde. Målforskjellen ble avgjørende etter at Stjørdals/blink gjorde jobben, og fikk hjelp av et resultat i en annen kamp. Med det berget laget plassen.

Før årets sesong var lagets klare ambisjon å holde plassen i divisjonen, og unngå et likt nervedrama som i fjor. Det ser laget nå ut til å klare med god margin. En kamp om opprykk var det få i trøndelag som hadde sett for seg før sesongen, men det kan det altså se ut til å bli for laget fra flyplassbygda.

Sola må snu en vond trend

Sola har ikke fått den innledningen på sesongen man hadde håpet på. Med snart 1/3 av sesongen unnagjort ligger laget desidert sist i avdelingen. Det Sola kan trøste seg med er at det kun er en seier som skiller gultrøyene fra sikker plass på tabellen.

Etter en praktfull start på sesongen har Sola fått det tøft. Fire strake tap i serien, og et i cupen er det Sola har fulgt opp med. Riktignok har laget spilt fire av disse kampene på bortebane, mens tapet mot Nardo er det eneste som har kommet på eget gress.

På hjemmebane har Sola fremstått langt mer solid, med seier mot Brattvåg, uavgjort mot overraskelseslaget Kvik Halden, før første hjemmetap kom mot Nardo. En seier til helgen vil ikke bare sende Sola opp på like mange poeng som lagene på sikker plass. Det vil samtidig forsterke inntrykket av Sola som et godt hjemmelag.

Hvordan utfallet av kampen bli kan du se direkte på Solabladet.no, søndag klokken 14:00.

Artikkeltags