Gå til sidens hovedinnhold

Sola viste styrke i treningskamp mot Vidar – men endte med tre baklengsmål

Tross tap og ingen scoringer for Sola FK var det mye positivt å hente fra treningskampen på stadion lørdag.

– Vi har ingen grunn til å la resultatet gå inn på oss. Vi gjør en god kamp med en svært sterk første omgang, oppsummerer assistenttrener Michael Bekke.

Klokken 11:00 lørdag formiddag blåste dommeren i gang treningskampen mellom Sola FK og Vidar på Sola stadion. Dette er første gang a-laget til Sola spiller en kamp på to ganger 45 minutter siden høsten 2019. For både spillerne og trenerteamet var det viktig å få en pekepinn på hva slags nivå de nå holder.

– Det er kjempeviktig nå siden vi har vært uten skikkelig kamp på så lenge. Men guttene skal ha mye ros for det som de presterte der ute. De holdt seg helt lojale til kampplanen og til spillet vi har trent så mye på, sier Bekke.

Må score mål

Første omgang ble en svært positiv opplevelse for alle som heier på gult, med godt arbeid både defensivt og offensivt. Flere ganger var Sola nære på å score i en omgang der hjemmelaget var klart best. Men etter 22 minutter gjør Sola en tabbe, og keeper Marius Halvorsen glipper ballen. Den går i mål bak ham.

Lagene går til pause med et overtak for Vidar i en kamp der det er Sola som har hatt alle sjansene, men uten å få uttelling. Andre omgang starter vanskelig for de gulkledde, der Vidar header ballen i mål etter bare tre minutter. Spillet til de rødkledde fra Lassa har tatt seg betraktelig opp, men Sola har igjen flere muligheter til å redusere.

– Både bevegelse og avstanden i laget er bra, og vi skaper mye. Men vi må klare å sette ballen i mål, sier Michael Bekke.

NM neste

Etter drøyt et kvarter banker Vidar inn sitt tredje mål og kampens siste. Etter kampen vil hovedtrener Øystein Elvestad ha spillerne i ring ute på banen. Han både trøster og oppmuntrer.

– Resultatet betyr ingenting, og vi har ingen grunn til å miste motet, sier han.

– Ser vi bak resultatet ser vi mye bra spill i laget som vi skal ta med oss videre, supplerer Bekke.

Om en uke er det første runde i NM, der Sola møter Madla. Deretter er det sesongstart. Trenerteamet mener spillerne vil være klar.

– Vi har fortsatt mye å trene på, men vi er på god vei. Det viser kampen og innsatsen i dag, mener assistenttreneren.

Kommentarer til denne saken