– Sola Turn er glade for at vi som klubb kan bidra overfor kommunen i eventuelle krevende situasjoner i fremtiden. For oss er det en selvfølge å åpne opp hallen og bidra med de tjenester vi kan, for å hjelpe kommunen og kommunens innbyggere når det måtte trengs, sier styreleder Tony Machin i Sola Turn i en pressemelding.

– Vi håper selvsagt at vi ikke kommer i en slik situasjon, legger Machin til.

Det vil i de fleste tilfellene være hotellene i Sola og regionen som brukes for å ta imot evakuerte. Men dersom det ikke er mulig kan det for en kortere tid være aktuelt å ta folk inn i turnhallen. Da benyttes utstyr og rutiner turnforeningen bruker når de hver sommer arrangerer turncamp for ungdom fra hele Sør-Norge. Sengetøy, håndkle, mat og drikke kommer fra eksterne leverandører.

– Sola kommune er svært fornøyd med å ha Sola Turn med på denne type samarbeid, sier kommunens beredskapsleder Vigdis Torjussen.- Beredskap handler om å være forberedt. Med denne avtalen er kommunen enda et hakk mer robust. Foreningen har dyktige ansatte, tillitsvalgte og foreldre som vil bidra i lokalsamfunnet, sier Torjussen.

Under brannen i parkeringshuset på Stavanger lufthavn Sola i januar 2020, ble flere hundre evakuerte registrert ved Atlantic Hotel i Stavanger. Allerede er hoteller langs flyplassvegen i beredskap for kommunen, men disse kunne ikke tas i bruk den gang som følge av røyk.