Gå til sidens hovedinnhold

Sola slet seg til seier på hjemmebane - har vunnet åtte av ni seriekamper til nå

Sola ville ha revansj mot Fana i den niende kampen denne sesongen.

Sola - Fana: 28-25

Det blir en pangåpning for Sola HK da de tok imot Fana i Åsenhallen onsdag kveld. Med et par lekre scoringer fra Camilla Herrem i de første minuttene tok hjemmelaget ledelsen fra starten. Men Fana henger med, og det står 3-3 etter fem minutter. Gjestene klarer å gå opp i ledelsen like etter da Sola gjør et par feil på parketten. Men Amalie Frøland i Sola-buret redder to på rappen, og Sola holder stand med 6-6 på måltavla etter elleve minutter.

Sola-damene har hatt et tøft kampprogram de siste ukene med europacup-spill både på hjemmebane og i Russland, i tillegg til seriekampene. Etter åtte kamper lå Sola på en tredjeplass på tabellen, kun to poeng bak Storhamar på topp. Denne onsdagen satser gultrøyene alt på å ta nok en seier og revansj over Fana, som slo Sola ut av cupen i oktober. I seriespillet har Sola kun tapt én kamp, mot Byåsen.

Med 510 tilskuere er det ikke fullt i Åsenhallen denne kvelden, men det er godt trøkk og mye lyd takket være iherdig innsats fra aldersbestemte lag fra både Havørn håndball, Sola HK, Havdur, Hinna, Tasta og Austrått.

Etter 19 minutter har Sola dratt ifra med 10-8, og Camilla Herrem setter nok et mål, denne gangen på straffekast. Så langt i serien har hun scoret 61 mål og er Solas toppscorer med Kristina Sirum Novak på andreplass med 38 mål for Sola så langt i sesongen.

Fem minutter før pause sørger Kaja Horst Haugseng for å sette ballen i mål etter en fin pasning fra Herrem. Sola har nå skaffet seg en firemåls ledelse. Amalie Frøland gnistrer i mål og har reddet flere av Fana-skuddene denne omgangen. Det gjør hun også med Fanas siste forsøk fire sekunder før pause.

Sola starter sterkt også i andre omgang og beholder en grei ledelse på tre-fire mål de første ti minuttene. Men så kommer Fana mer inn i kampen, og etter tolv minutter står det 20-19 på måltavlen.

Det lå dermed an til en svært jevn og nervepirrende omgang etter at Fana har halt innpå. Med fire minutter igjen leder Sola igjen med tre mål, men laget er avhengig av at det ikke gjøres flere feil på tampen. To minutter før slutt er det ett mål som skiller de to lagene, og det koker i Åsenhallen. Det snudde akkurat i tide for hjemmelaget, der scoringene kom da de skulle og målvakten sto der hun skulle. Neste kamp for Sola er igjen en hjemmekamp søndag, da mot Vipers.

Kommentarer til denne saken