Søndag kveld gjestet kroatiske HC Podravka Vegeta Stavanger idrettshall for å møte Sola HK til gruppespill i europacupen. Kvalifiseringskampen i desember mot Rocasa Gran Canaria endte med to komfortable seiere for de gulkledde, som har håp om å komme minst like langt, om ikke lenger i EHF-turneringen enn i fjor. Da ble det historisk kvartfinale for Sola, men de røk ut etter møtet med Minaur Baia Mare.

- Det blir en spennende start på Europaligaen på søndag. Vi møter ett lag som er likt oss på mange måter, med stort sett nasjonale spillere. Denne uken har vi fått gjennomført gode økter, og skal være klare når fløyta går på søndag, uttalte trener Steffen Stegavik på klubbens nettsider før kampen.

Sikker seier

Kveldens kamp startet med Sola-mål fra Maja Magnussen allerede etter 30 sekunder, og etter ti minutters spill leder hjemmelaget med tre mål. Sterke Rinka Duijndam i mål bidrar godt til å holde motstandernes skudd utenfor mål, og det meste fungerer for Sola den første omgangen. Mot slutten av perioden har Sola økt ledelsen med fem mål, etter en sterk laginnsats både fremover og bakover.

Fem minutter før pause leder Sola med 19-11. For å komme videre fra gruppespillet vil en seier i dag være svært viktig for å få best mulig utgangspunkt. Når dommeren blåser til pause står det 23-14 på måltavla.

Det startet like godt for hjemmelaget også etter pause, og Sola dro i fra med en ti måls ledelse etter bare fire minutter ut i andre omgang. Gjestene tok igjen noe av overtaket etter hvert, men Sola vant sikkert og komfortabelt med 35-29.