HC Lokomotiva Zagreb - Sola: 25-40

Denne helgen er Sola HK sine a-lagsspillere i Zagreb for å spille mot HC Lokomotiva Zagreb. Den første kampen mellom de to lagene ble spilt 29. januar, og da vant Sola 25-18. Søndagens returoppgjør i Kroatia startet på beste vis for de gulkledde. Alt fungerer for Sola for tiden, og første omgang ble en ren maktdemonstrasjon av Camilla Herrem og hennes medspillere. Etter et kvarters spill står det 4-14 på måltavlen, og det er lite hjemmelaget får til mot et seierssultent Sola.

Sola er effektive foran mål og solide bakover. Men de har også gjort hjemmeleksen sin godt, der trener Steffen Stegavik og trenerteamet har sett mye video av motstanderne.

I første omgang gikk alt i favør av Sola, og motstanderne har problemer med å få dreisen på spillet sitt. Til tider spiller det kroatiske laget både dårlig og uinspirert, og pauseresultatet blir 11-23.

Strålende Sola-spill

Andre omgang blir mer av det samme. Sola-dominansen holder gjennom to ganger 30 minutter. De gulkledde har allerede kvalifisert seg til kvartfinalene og viser nok en gang at de kan matche et høyt europeisk nivå.

For Sola stemmer alt denne dagen; fra keeperne og forsvaret med bunnsolide Martha Barka som sjef og godt samspill fremover. Camilla Herrem viser gjentatte ganger hvorfor hun er verdens beste kantspiller, og makker Maja Magnussen på motsatt kant blir kampens toppscorer og er kanskje banens beste spiller denne dagen.

Kampen vinner Sola med hele 15 mål. Neste søndag blir det trolig et tøffere oppgjør. Da kommer franske Besancon til Stavanger idrettshall.