Gå til sidens hovedinnhold

Sola-mann dømt for kjøring i påvirket tilstand - turen endte på sykehus for passasjer

Artikkelen er over 1 år gammel

En blodprøve tatt kort tid etter viste spor av alkohol, alprazolam og MDMA (ecstacy).

DOM: Det var i november 2018 mannen kjørte i påvirket tilstand på Tanangervegen. Det endte med krasj, og tur til sykehuset for passasjeren.

Mannen avla en uforbeholden tilståelse i retten, der det også kom fram at innholdet av alprazolamen alene tilsvarte 1,2 i promille. I sin dom la Stavanger tingrett vekt på at mannen hadde med seg en passasjer, som ble fraktet til sykehus.

Det ble også påpekt at det fremstår som at siktede holdt høy fart, og kjøringen medførte betydelige materielle skader på bilen og andres eiendom. Deriblant en lyktestolpe. Basert på siktedes egen forklaring mener retten at det fremstår som tilfeldig at det ikke ble større skader på de involverte personene.

I formildende retning ble det anført at tilståelsen førte til at prosessen gikk kjappere. Mannen fikk likevel 24 dager i fengsel, en bot på 10.000 kroner, og i tillegg ble han fratatt førerkortet de neste tre årene. Mannen vil etter dette ha anledningen til å ta førerkortet på ny, men må ta full ny førerprøve. Mannen tok betenkningstid.

Kommentarer til denne saken