Vipers - Sola: 34-24

Det var utvilsomt sesongens mest spennende kamp som i dag ble blåst i gang i Aquarama i Kristiansand mellom Vipers og Sola. Selv om onsdagens kamp mot Molde er viktigere for Sola når det gjelder å holde seg i medaljestriden, var det knyttet stor spenning til hvor godt de gulkledde kan matche landets beste håndballag med den fantastiske sesongen Sola har hatt så langt.

Hege Holgersen Danielsen satte kampens første scoring, og i de første minuttene fulgte lagene hverandre tett. Men så kom forskjellene mellom de to lagene tydeligere frem, og Vipers dro i fra. Hjemmelaget viste mer tempo i angrep der de kom både fra sidene og forfra. Med Katrine Lunde i Vipers-målet ble det også vanskelig for Sola å score på enkle forsøk, og det ble for mye spill på tvers i stedet for å angripe.

Selv om angrepsspillet til Sola har vært langt bedre i sesongen enn hva de presterte i første omgang i dag, sto forsvaret meget bra. Det samme gjorde Tonje Haug Lerstad i mål som reddet flere av Vipers sine farlige kontringer.

Klarte aldri å matche topplaget

Drøyt halvspilt andreomgang ledet Vipers med åtte mål. Da tok Sola-trener Steffen Stegavik den første time out'en, og fikk umiddelbar resultatene han ønsket. Sola lyktes i større grad med spillet sitt mot pause og klarte å hente inn noe av overtaket til Vipers. Samtidig begynte hjemmelaget å gjøre den ene tekniske feilen etter den andre. Da dommeren blåste til pause var resultatet 17-12.

Starten på andre omgang ble derimot et mareritt for Sola, som fikk lite til mot laget fra Kristiansand. Flere av Sola sine angrepsforsøk ble stanset allerede midt på banen, og hjemmelaget snappet til seg ballen gang på gang og fikk et 21-13 resultat etter bare fem minutter.

Sola har hatt stor medvind gjennom mesteparten av denne sesongen, og inntil onsdag denne uken hadde ikke laget tapt en kamp siden oppgjøret mot Storhamar 5. januar. Tapet kom mot Romerike Ravens i en kamp der Sola spilte langt under sitt normale nivå. Nivået er heller ikke godt nok denne kvelden mot Vipers, og det endte med et ti måls tap og resultatet 34-24.