– Vi lover god stemning og en herlig blanding av kjente og kjære sanger på både engelsk og norsk, sier styreleder Bente C. Iversen.

Kor siden 1987

Sola kammerkor har eksisterert siden 1987, og styreleder Iversen kan fortelle at hun har vært aktiv i dette koret siden 1989. Hun har sett og opplevd det meste i korsammenheng med andre ord. Vi hører mye om kor som tvinges til å legge ned grunnet lite til ingen tilsig etter hvert som den eldre generasjonen slutter av naturlige årsaker.

– Hvordan går det med rekrutteringen her i Sola?

– Vi har faktisk klart oss veldig bra. Vi har mange faste som har gått her i mange år, men vi har også folk i 20-årene. Og så har vi mange menn, det må du ta med, for det er sjelden kost i disse tider.

– Vi har alt fra far og datter til ektepar som synger i koret, så her er det bare å melde seg på, forteller en lattermild Iversen.

Bedre akustikk i den nye kirken

Selv om den nye kirken ble offisielt åpnet før jul i 2020 (midt i en pandemi), ble den første konserten til koret i desember 2021.

– Det var en herlig stemning i den gamle kirken og vi koste oss der, men det er ikke å stikke under stol at det er mye bedre akustikk i den nye kirken. Lyst og åpent er det også, forteller korveteranen.

Som i fjor blir det også i år en god blanding av klassiske julesanger ispedd litt allsang og noen solister. Det er myntet på hele familien og Iversen ser mange av de samme ansiktene år etter år, men gleder seg også voldsomt over å se nye småbarnsfamilier og par som oppdager gleden av å synge inn julen sammen.

Inviterer solabuen

Sola kammerkor vil gjerne synge foran solabuen og inviterer alle som vil og kan til å dukke opp på lørdag den tiende desember. Konserten varer i en times tid og passer til alle aldre. I fjor var det veldig bra besøk på konserten, og nå håper og satser koret på at suksessen kan gjentas i år.

– Billetter kan kjøpes i døren eller på linticket.no, opplyser Iversen.