– Jenter 2006 i Sola håndballklubb er et lag som satser stort. De er et av de beste lagene i regionen og skal forsøke å kvalifisere seg til Bring-turnering til høsten. De skal nå i vår også delta på Petter Wessel-cup, Rødspette cup, Fredrikstad-cup og er invitert til Bergen Elitecup i første helgen i juli. Dette koster mye penger i både reise og opphold og da har vi prøvd å tenke kreativt i forhold til hvordan vi kan samle inn penger slik at flest mulig skal få mulighet til å delta, forteller Janne Le Maitre i dugnadskomiteen.

En av ideene var en ryddedugnad i kommunen og Franzefoss Gjenvinning AS sa seg villige til å stille med to konteinere og ta imot alt avfall som ble samlet inn. Laget tok så kontakt med ordfører Tom Henning Slethei for å høre om det var noen områder i Sola som kommunen trengte hjelp med å få ryddet en del søppel.

– Han foreslo Risavika og sa kommunen ville stille opp og grille pølser og brus til alle som deltok på dugnaden. Slethei satte oss også i kontakt med Odd Bjørn Bekkeheien i Stavanger Havn siden de også har Risavika Havn. De var positive og ville sponse laget med 100 kroner per sekk søppel laget hentet og dermed var ideen en realitet, sier Le Maitre.

Det ble også sendt ut mail til en del bedrifter i området og kommunen, i tillegg til at foreldre på laget sendte forespørsel til sine arbeidsgivere om støtte. Rema Risavika bidro med engangshansker og en del søppelsekker, John Dahle Skipshandel, PTH Services AS, Modex og Novaform støttet også opp med engangsbeløp.

Lørdag fra klokken 11 til 15 var over 20 jenter og foreldre klare til innsats sammen med folk fra Stavanger havn og ordfører Tom Henning Slethei.

Laget fikk hentet inn 135 sekker søppel med totalvekt på ett tonn.

– Utrolig hvor mye søppel som blir kastet og vi fant både TV-benk, salongbord, et par dører, plastjuletre og fiskenot. Og da vi var ferdige sto grillen klar med varme pølser og hamburgere og brus. Tror alle etterpå var veldig fornøyde med egen innsats. Laget gjorde jobben selv, gjorde noe bra for miljøet og fikk samtidig tjent en del penger til laget. Dette kan vi godt gjøre om igjen er vi alle enige om, avslutter laget.