Gå til sidens hovedinnhold

Sola G15 dominerte i Skien - og slo ut laget til en landslagslegende på veien til toppen

Artikkelen er over 1 år gammel

I finalen slo de et Odd med to landslagsspillere.

FOTBALL: Sola G15 deltok i helgen på Odd Hummel Elitecup i Skien. Det var en spent og smånervøs gjeng som gjorde seg klar til første kamp på Skagerak Arena mot Stathelle.

Men nervene ble lagt til side når dommeren blåste i gang kampen og Sola føk ut av startblokkene og tok en 3-0 ledelse før det var gått 15 min.

Etter det falt Stathelle sammen og kampen endte til slutt 7-1.I siste gruppespill kamp ledet Sola 1-0 og hadde god kontroll når de får en mann utvist etter felling som siste mann med 25 min igjen å spille. Sola brenner først et straffe før de øker til 2-0.

KFUM Oslo kjemper seg tilbake med to mål, begge etter klabb og babb i feltet. Men 2-2 er nok til at Sola vinner gruppen.

I kvartfinalen venter et defensivt Ready-lag. Sola får styre det meste av kampen og vinner til slutt 2-0.

Erik Mykland sitt Start-lag ventet så i semifinalen. Selv om Sola-guttene sto og beundret Myggens ballsjonglering før kamp, gikk de respektløst til verket når kampen startet.

Et Start-lag som var vant til at motstander la seg lavt og ventet på kontringer, ble møtt av et Sola-lag som sto høyt i banen og løp utrettelig for å stenge rom og vinne ballen høyt i banen. Sola tar ledelsen 1-0 før pause, og selv om Start setter inn en sluttspurt klarer de ikke skape de store sjansene og Sola rir i land seieren.

.Hjemmelaget Odd med to landslagsspillere, samt to spillere som har vært innom landslag eller skyggelandslag var klare favoritter i finalen. Men medisinen var den samme som mot Start.

Høyt og aggressivt press Som førte til at Odd slet med å komme seg ut fra forsvaret og få i gang spillet sitt. Odd tar ledelsen 1-0 på et flott soloraid bare minuttet etter at Sola blir snytt for en soleklar straffe. Sola kjemper seg tilbake og tar ledelsen 2-1 bare sekunder før pause.

Øker til 3-1 tidlig i 2. omgang, og etter det er Sola nærmere 4 og 5 enn Odd er en redusering.Så det var stolte Sola gutter som til slutt kunne løfte pokalen. 15 mål fra åtte forskjellige målscorere vitner om en meget god laginnsats.

Les også

Han blir ny spillerutvikler i Sola FK: – Har et ønske om at spillerne skal bli her i Sola kommune

Kommentarer til denne saken