Gå til sidens hovedinnhold

Sola Arena er på overtid. Bygget, som skulle stått ferdig for noen måneder siden, er enda ikke komplett, men det nærmer seg. Det nærmer seg veldig.

Velkommen inn til arenaen! Her er det tett, varmt og snaaaart klart. Skal vi si 90% ferdig?

Gjerdet, som blir installert nå, skulle egentlig være i tre. Det ble oppgradert for å gi bedre innsyn fra tribunen.

Tribunene kommer på hver sin side av banen. I etasjen over, langs veggen, har Sola Arena mulighet til å sette opp flere tribuneplasser. Det kan bli nødvendig om verdenscupen i banesykling kommer på besøk.

Nede i gropa kommer det turnapparater som trampoliner og skumgummibasseng. Arenaen er en flerbrukshall og vil blant annet bli brukt av skolene til gymtimer.

Oppvarmingsområdet for syklistene blir begrenset, men driftslederen tror det skal holde. Under blir det lagringsplass og verksted for syklene.

Det ryktes at første runde er tatt på velodromen.

Men om runden ikke er tatt enda, så står i det minste sykkelen klar.

Selve byggingen av banen er stort sett ferdig. Neste uke pakker arbeiderne sammen og tar turen hjem. Først i oktober kommer de tilbake for å legge siste hånd på verket: Pussing av treverket og maling av linjer rundt banen.

Hellingen på banen er for bratt til at noen kan gå eller løpe opp. Da er det greit med "trinn" for å kunne jobbe langs banen.

Parketten det skal sykles på er egentlig ikke parkett. Treverket blir heller ikke behandlet og endrer farge etterhvert som tiden går.

Både treverket og syklistene trives best i lunka forhold. Da trengs det litt ventilasjon for å holde temperaturen.

Først i slutten av oktober blir det overtakelse av Sola Arena. Mer om det kan du lese på nettsidene våre.