– Jeg synes vi i kulturbransjen har tatt en større del av dugnaden enn vi har fortjent, sier daglig leder ved Sola kulturhus, Eirik Vatne.

Fredag står Tønes på scenen i en forestilling som kun har lov å ha 100 publikummere. For ikke lenge siden var det tillatt med 200 i arenaer med fastmonterte seter. Reduksjonen i antall tillatte billetter merkes. Kulturhussjef i Sandnes kulturhus har måttet ringe til 100 av 200 personer som har kjøpt billetter til konsert med Eva Weel Skram på grunn av de nye restriksjonene som trådte i kraft denne uken. Det melder Sandnesposten. Eirik Vatne har sluppet å ta like mange telefoner.

– Vi stoppet billettsalget og slapp litt billigere unna enn andre, forteller han.

Krevende tid

Men nye restriksjoner innebærer mange endringer og frustrasjon.

– Vi følger alle regler og har gjort det hele tiden. Det er ikke meldt om utbrudd som følge av forestillinger. Vi klarte å gjennomføre 55 forestillinger med Barnas store julerevy før jul, og det gikk veldig fint, sier han.

Han sier det er viktig for kulturhuset å følge reglene, men at det er krevende å opprettholde aktivitet når et lavere antall publikummere gjør det vanskelig å få økonomien til å gå rundt.

Men Tønes står på scenen fredag, og det er svært få billetter igjen av de 100 som kulturhuset har lov til å selge.