Snart kan reisende testes for Korona når de ankommer flyplassen

Kommunen er i gang med å etablere en teststasjon på Stavanger lufthavn, Sola. Det ble bestemt mandag ettermiddag.

DEL

Flytrafikken har tatt seg opp igjen og det ankommer nå daglig flere hundre personer med ankomster fra utlandet til Stavanger lufthavn, Sola. Det gjelder både rogalendinger som kommer hjem fra utenlandsreise, samt utenlandske turister og andre som ankommer regionen vår.

Det skal bli enklere å bli testet for covid-19, blant annet ved å opprette lavterskeltilbud på steder der mange ankommer Norge fra utlandet.

Sola kommune vil få på plass et testtilbud for passasjerer som kommer til regionen via Stavanger lufthavn, Sola. Kommunen har satt i gang et arbeid for å få et slikt tilbud på plass raskest mulig.

- Testing skal gjøres mer tilgjengelig for personer som har vært på utenlandsreise, og for utenlandske statsborgere som ankommer Norge. Vi går nå i dialog med de andre kommunene på Nord-Jæren for å etablere et testtilbud for covid-19 på flyplassen vår, sier Tom Henning Slethei, ordfører i Sola kommune i en pressemelding.

Ifølge kommunen vil det være særlig viktig at personer som har vært på utenlandsreise, og utenlandske statsborgere, blir godt informert ved ankomst Sola og har lett tilgang til testing.

Artikkeltags