Gå til sidens hovedinnhold

– Slik skal vi gå videre

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi nådde ikke fram som vi ønsket i valgkampen, og det ansvaret er vårt eget, skriver leder i Sola KrF.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

LESERBREV: Torsdag 17. oktober ble det nye kommunestyret konstituert. Det var som alltid både høytid og forventning. Nesten halvparten var nye, og det er i seg selv spennende. Mye spennende er også på gang i vår kommune. For Sola KrF ble ikke valgresultatet så bra som vi hadde håpet med en tilbakegang på ett mandat. Likevel, etter det utfordrende fjoråret for KrF over hele landet, og i tillegg en «naturlig slitasje» etter å ha vært med i styringen av kommunen i åtte år, kan vi være godt bekjent av resultatet. Vi er glad for tre representanter, og vi er takknemlig til hver og en som stemte på KrF i Sola og for den store innsatsen vårt lag gjorde i valgkampen.

Det tegner godt framover. Samtidig handlet denne valgkampen mye om nasjonale saker, preget av Tv-kanaler og nasjonale media, og selvfølgelig mye om bompenger. Det var ikke helt lett å nå igjennom med andre og lokale saker. Posisjonspartiene ble "straffet", ikke minst fra innbyggerne i Tananger, på grunn av bompengene. Det er forståelig selv om KrF både i regjering og lokalt arbeidet for å få bompengene ned og rette opp i urettferdige ordninger.

Jeg skriver ikke dette for å bortforklare valgresultatet, men en liten subjektiv «analyse» må være lov. Likevel, vi nådde ikke fram som vi ønsket i valgkampen, og det ansvaret er vårt eget. Uansett er det velgerne som bestemmer, og det har vi stor respekt for. Krf har de siste åtte år vært i posisjon sammen med Høyre og Venstre. Det har vært et godt samarbeid som vi takker for. Vi var åpne for å fortsette i posisjon, utvidet med ett eller flere partier. Slik ble det ikke, og vi ønsker de fire partiene som nå danner posisjonen i Sola (Frp, Ap, Sp og FnB), lykke til i styringen av kommunen.

KrF vil være et aktivt og konstruktivt opposisjonsparti som vil arbeide og samarbeide i kommunestyret for gode løsninger for våre innbyggere, og vi vil tydelig fremme våre verdier og vår politikk; Vårt kristne verdigrunnlag, barn og familie, helse og eldreomsorg, støtte frivilligheten og vern av matjord. Jeg tror at et stekt og tydelig KrF behøves i Sola, og vi vil gjøre vårt beste med å bidra til et varmt og trygt lokalsamfunn hvor hver og en teller og får mulighet til å lykkes.

Kommentarer til denne saken