Gå til sidens hovedinnhold

Slik kan du låne påskekrim om du ikke ønsker å gå inn bibliotekdøren

Hos Sola bibliotek er planen klar.

– Vi kan sy sammen en ferdig «pakke» med påskelitteratur, eller hjelpe folk å bestille og hente de de selv ønsker. Det er god plass og trygt å komme på biblioteket, men vi hjelper gjerne de som av koronahensyn kvier seg for å gå inn. Hvis man ikke ønsker bruker mye tid på biblioteket kan man bestille bøker hjemmefra, og hente dem på biblioteket. Det enkleste å bestille bøkene selv på appen (bibliofil) eller på nettsidene våre, sier Ellen Vinje, og legger til:

– De som ikke føler seg komfortabel med de digitale løsningene kan selvsagt ringe i åpningstiden, og så ordner vi bestillingen for dem. For dem som ikke har lyst til å gå inn i biblioteket kan avtale med oss, slik at de kan hente dem utfor døren her på hovedbiblioteket

Hun nevner at en påskepakke f.eks. kan bestå av krimbøker, der de syr sammen en pakke, og gjør det enkelt for dem som vil hente bøkene.

For dem som ønsker å komme inn på selve biblioteket er også det uproblematisk, det opereres med ventehyller, og alle de sedvanlige smittevernreglene følges til punkt og prikke.

Man skal ikke være redd for å gå inn på Sola bibliotek, men Vinje påpeker at de ønsker å få ut til alle hvilke muligheter man har.

Mandag og tirsdag i påskeuken vil det være åpent som normalt på avdelingene i Sola og Tananger, mens det er stengt fra og med onsdag til 2. påskedag.

Solabladet har fått tilbakemeldinger på at det oppleves litt forvirrende hvorfor åpningstidene generelt er blitt redusert, og hvorfor bibliotekene i verken Tananger eller Sola kan ha åpent kveldstid.

Vinje forklarer at koronasituasjonen gjør at det trengs mer personale på begge avdelingene, i tillegg til pålagte forpliktelser utenfor åpningstiden

– Det er selvbetjent på morgenen, slik det har vært tidligere. Om kveldene stenges kulturhuset, Når det er stengt, har vi ikke vakter til å passe på. Derfor må vi stenge når de ansatte går, og det er derfor kan ikke biblioteket holde mer åpent eller ha selvbetjent, sier hun.

Kommentarer til denne saken