Alt starter med en dansefest andre juni. Der ønskes det velkommen til en forestilling med elever fra Sola kulturskole som inneholder masse energi, farger og musikk og dans med både små og store dansere.

Neste er en ungdomsfestival som går over 2 dager, og er et samarbeid mellom Sola ungdomsråd, UKiS, Sola kommune og Sola kulturhus. Ungdommer fra hele Sola har vært med å skapt hele denne festivalen. Arrangementet starter fredag 10. juni i både foajeen på kulturhuset og i rådhusparken. Lørdag 11. juni er det mye som skjer og mye du kan være med på. Både paneldebatt, spennende workshops med gatekunst, film & foto, dans, selvforsvar og ungdomsengasjement.

På fredagskvelden avsluttes det hele med det som omtales som tidenes utekonsert i Sola. Det blir mange artister både lokale og større, nasjonale navn som Hkeem. Dette er et gratis og rusfritt arrangement som alle ungdommer er velkommen til.

De samme dagene er det en serie på tre konserter hvor Sola kammerkor gleder seg til å fremføre. Forestillingen inneholder mange utvalg av sanger/musikk fra filmens verden. Forestillingen passer for hele familien og varer i 1 time og 15 min.

Annie og Creedence

Annie jr. er på programmet denne sommeren, torsdag 16. juni, fredag 17. juni, og to ganger lørdag 18. juni. Annie har vært populært blant publikum siden verdenspremieren i 1976. Annie jr. er en kortversjon av Broadway-originalen, med skuespillere under 18 år. Skuespillet kommer til å vare i ca.1 time og 15 minutter.

16. juni stiller Vokaleriet til sommerkonsert i Sola ruinkirke. Vokaleriet er et damekor med solister og profesjonell operasanger og konsertpianist.

3. september blir det 70-tallsvibber i konserthuset når Fortunate Sons spiller seg gjennom Cosmos Factory. I tillegg blir det allsangfaktor når bandet spiller seg gjennom Creedence største hits som Bad Moon Rising, Cotton Fields og Fortunate Son. Denne konserten har 18 års aldersgrense.

Sommerkonserter

Det er også sommerkonserter som skal gå fra juni til august i foajeen på kulturhuset.

15. juni Elever fra Sola kulturskole

22. juni Sommerfrisk musikk for fløyte og piano – Fløyte: Kajadilani S. M. Fiiksdal, Piano: Sniegulo Lapenaite.

29. juni Opera til lønsj – Leif Jone Ølberg og Lars Bernhard Ølberg

06. juli Glad-sang – Atle Bruntland, Johannes Byberg og Kjell M. Stangeland

13. juli Lyriske sommertoner – visesanger Bjørn Kallevig

20. juli Klassisk klang – Maria Bue Kessel, piano

27. juli Tusen – Inger Lise Hope

03. august En reise i norsk folkemusikk – Frøya duo: Anne Kristin Larsen: Sang, fortelling og dans, Merethe Camilla By: Fele, trommer, piano, sang og dans.

Hver konsert varer i ca. 30 minutter og er for alle.