I sentrum blir det tradisjonen tro julegrantenning på rådhusplassen, og kommunen inviterer alle til å bli med og skape førjulsmagi og komme i rette adventsstemning.

Oppmøte er klokken 16.30, og ordføreren står for nedtellingen før lysene tennes klokken 17.00. Det blir sang av elever fra kulturskolen og korpset spiller til gang rundt juletreet.

Det loves familiefest med salg av kaker, gløgg og kakao i regi av Skolekorpset Sola og Sola menighet. Sistnevnte holder åpne dører.

På Kjerrberget tennes julelysene klokken 18.30, og det er parkering ved Eikeberget barnehage, Kjerrberget ungdomsskole eller Skadberg skole. Om du tenker deg på topptur må du huske gode sko og egen lykt.

Fakkeltog i sørabygda

I sørabygda er det også sterke tradisjoner for julegrantenning. Dysjaland-rektor Atle Tanum forteller at det blir omtrent «same procedure as every year».

Klokken 17 går fakkeltoget fra den store parkeringsplassen ved Dysjalandshallen. Gatelyktene er slukket for anledningen, og for dem som vil går en runde med fakler i Stenebyen. Det blir salg av fakler før togavgang.

Turen går så ned igjen til parkeringsplassen hvor 1. klasse tenner lysene på julegrana.

I fjor var det andre tider med noe koronasmitte, og opplegget som tidligere ble avholdt inne i Dysjalandshallen ble flyttet ut. Det kan det også bli i år, med mindre været meteorologene har meldt kommer.

Uansett blir det grøt, kaker og fotballkamp mellom elever og foreldre. Håland & Dysjaland skolekorps spiller opp og presten holder et lite innlegg.

Fakkeltog og lysmesse i Tananger

Lions Tananger arrangerer julegrantenningen i Tananger søndag. Oppmøteplass er Ankerplassen ved Tananger senter klokken 16.30. Granen tennes presis klokken 17.

Klokken 17.30 er det avmarsj for fakkeltoget til kirken, der det skal være lysmesse klokken 18.00.

Tormod Tørresdal i Tananger Lions kan fortelle at nisser vil gå rundt og dele ut klementiner. Tananger skolekorps skal spille musikk og det blir matsalg, klementiner og kakemenn. Speiderne stiller med fakler til toget.

– Kommunen kommer med tre, og Tananger senter stiller med strøm. Det er mange gode krefter som hjelper oss å få dette i stand, sier Tørresdal.