Sola kommune spurte i september i fjor hva både store og små innbyggere kunne tenke seg å ha i en aktivitetspark i rådhusparken ved Sola sentrum.

Det kom inn flere gode innspill. De mest populære forslagene til aktivitetsparken var klatrestativ, sitteområde, treningspark, sklie, vannlek og trampoline.

Nå er det klart hvordan parken skal forvandles og bringe lek og moro til Solakrossen. Målet er at aktivitetsparken skal stå ferdig til Sola smaksfest i september.

«Skogen»

I skogen skal det stå et klatreapparat med tre store hus, og med broer og tunneler mellom dem. Det skal gå en vindsklie ned.

– Klatreapparatet er designet som et lukket system for å kunne gjøre fotavtrykket så lite som mulig. Dette gjør også at det ikke er behov for så mye gummidekke og at det dermed blir lite inngrep i den flotte skogen, skriver Sola kommune på sin hjemmeside.

Videre presiseres det som viktig med innsyn for voksne og utsyn til barna som leker.

På klatrestativet skal det plasseres sanseelement som vil være tilgjengelig for rullestol. Det skal også bli plassert snakkestolper slik at man kan snakke sammen, selv om man er langt fra hverandre. Mellom trærne skal det komme en balanseløype med «slackline» og hoppesteiner.

Treningsområdet

Et område av aktivitetsparken, som skal være tilpasset alle aldere og nivåer er treningsområdet. Her skal det komme store stativer hvor man trener med egen vekt, samt treningsapparater der man kan velge motstand.

«Apparatene blir satt sammen på en måte som gjør at de skal dekke alle de store muskelgruppene, og at flere kan trene samtidig. Det blir enkelt å komme til treningsområdet både for gående, og for de som kommer kjørende» heter det på Sola kommune sin side.

Møteplassen og småbarnslekeplassen

Det skal opparbeides en sosial sone med sitteplasser, border, griller og søppelspann.

Like ved kommer det et område regnet for småbarn, med trampoliner, klatrenett og lekehytter.

Her skal det også komme en interaktiv lek, som kalles Playalive. Dette er en fysisk aktivitet med hjernetrim hvor man kan konkurrere mot hverandre, samt bruke mobil eller iPad til å ha spørreleker.