– Det sosiale er utrolig viktig for oss og for miljøet her på jobb, sier initiativtakerne og sjefsnissene, Geir Moen og Anders Johansen.

Viktig med god stemning på jobb

De fleste forbinder julen og juletiden med gode minner, godt samhold og deilig mat. Men dette gjelder selvfølgelig ikke alle, og for en del mennesker der ute er julen en av de vanskeligste tidene i året. Med dette i bakhodet startet Moen og Johansen, det de håper blir en ny tradisjon i selskapet og på lengre sikt i Risavika generelt.

– Julen er en tung tid for mange, av forskjellige grunner, men det skal jo være en tid for samhold og glede. Dette ville vi gjøre noe med, og vår lille tilskudd til økt trivsel og velvære var å grine oss til et lite budsjett så vi kunne pynte arbeidsplassen til jul, slik at det ble enda mer festlig her på jobb.

– Dette vil jeg tro er unikt i våres bransje. Andre bedrifter og kontorer har kanskje en liten nisse. Men her viser Tananger og NorSea vei for andre. Vi får kun positive tilbakemeldinger fra kolleger, og det viser seg fort at skal veldig lite til for å lyse litt opp hverdagen og sikre god stemning på jobb i den ellers mørke desember, forteller de to.

Utfordrer nabobedriftene i Risavika

Begge de to sjefsnissene, som forresten er fryktelig hyggelige, opptrer meget nisseaktig mot Solabladets utsendte, med øyeblikkelige tilbud om kaffe og et sortiment av søtsaker som ligger fremme på bordet.

Det er tydelig at fra denne arbeidsplassen går ingen verken tomhendt, sultne eller sure fra. Her er det mange smil å spore og i gangen henger det en tjukk aroma av nylaget kaffe og pepperkaker. Vi hører også rungende latter fra flere av kontorene i umiddelbar nærhet., det er uvisst om de er i like godt humør året rundt eller om de også er preget av julestemningen som har lagt seg over arbeidsplassen.

Moen og Johansen viser stolt frem de spesial - og - lokaldesignede julegenserne de har fått laget til anledningen. Moen innrømmer fort at han meget sjelden går med genser, men at han gjør et unntak når det er jul.

– Vi håper jo på at vi starter en trend her. Nå spiller vi ballen over til våre nabobedrifter. Selv om det er et industri område her, med tunge løft og tøffe tak, så trenger ikke det bety at vi ikke skal pynte til jul.

– Neste år blir det enda større og mer omfattende julepynt. Men vi håper på litt konkurranse slik at vi blir utfordret og må virkelig legge oss i selen for å være den største og beste, forteller de røslige sjefsnissene.