Sørnes-gutten Simen Evertsen-Hegreberg representerer Stavanger Sykleklubb og ble i helgen norsk mester i M 16 årsklassen. Lørdag var det 20 km tempo som sto på programmet. Simen åpnet bra og fra 3,7 km hadde han beste mellomtider på alle splittider og vant med 40 sekunder foran Halvor Sørbø. Det var hele 52 sekunder ned til Fredrik Fjærli på 3 plass.

Sebastian Pollen fra Tananger som også representerer Stavanger Sykleklubb ble nummer fem, som er en meget solid prestasjon av den relativt ferske syklisten. Dermed ble det to solagutter blant topp 5 under NM tempo i 16 årsklassen, noe som er historisk.

Fellesstarten gikk søndag over 80 km. Runden var meget kupert med 1800 høydemeter som skulle sykles over åtte runder. Trener Morten Hegreberg forteller at allerede i første runden var det flere som falt av, og i tredje runden da farten ble satt opp fikk Pollen tekniske problemer og måtte stoppe opp.

- Simen var i tet hele tiden, og med to runder igjen var det fire ryttere igjen. Halvor Sørbø fra Asker halet innpå, og Simen måtte kanonspurte og klarte på målstreken å ta ham igjen og ble dermed dobbel norsk mester. Ikke mange i historien som har klart dette, og han er historisk i Stavanger Sykleklubb sin sammenheng.

Sebastian Pollen kjørte også sterkt og ble nummer 14 under fellesstarten.

Så en super helg for Sola guttene som drar videre til Kristiansand kommende helg for Sørlandet Petiti Prix.