Gå til sidens hovedinnhold

Si fra til kommunen om du ser bossbilen tømme alle dunkene i samme bil

Artikkelen er over 1 år gammel

I begynnelsen av januar opplevde innbyggere at én søppelbil hentet alle bossdunkene i Sola. Nå vil kommunen ha beskjed dersom det skjer igjen.

SØPPEL: Julaften var det oppført i tømmekalenderen at både organisk avfall og papir skulle hentes, men ingen søppelbil kom til gata hvor Anni May Sola bor. Det kom ingen søppelbil den uken, og årets første uke ringte naboen til kommunen for å etterlyse tømmingen. De fikk da beskjed om å sette ut også restavfallet, og brått dukket søppelbilen opp og tømte samtlige tre dunker i en og samme bil.

– Både vi og naboene ble ganske paff. Er det mulig? Er det slik at dette så får tømmes på anlegget til IVAR på Forus? Hva med sorteringen som vi alle prøver å gjøre best mulig? Det er ikke første gangen vi har sett at bilene tømmer to forskjellige dunker i samme vending, men aldri før har vi sett at alle tre dunkene tømmes samtidig i samme bil, forklarte hun til Solabladet sist uke.

Etter at Solabladet skrev om saken ble den tatt opp av politikerne som et spørsmål i etterkant av formannskapsmøtet tirsdag. Det var Ap-politiker Hamza Ali som ville vite hva som skjedde siden en og samme søppelbil tok med seg alle dunkene.

- Stemmer det at alt ble hentet på én bil? Hva skjedde?, undret han.

- Si fra

Kommunedirektør Ingrid Nordbø forklarer at de ikke har svaret, da dette ikke er vanlig.

- Det er søppelbiler som har to kamre, men her ønsker vi å vite mer om hva som er skjedd. Det er også grunnen til at vi ber folk spesifisere hvilke datoer og hvor det skjedde. Vi vil høre fra folk hvis de opplever dette, sier hun og kommer dermed med en klar oppfordring til innbyggerne.

Ordfører Tom Henning Slethei spør om det finnes bøter, eller sanksjoner som kan ilegges dersom det oppstår avvik.

- Det er klart at det er irriterende når folk er bevisst på å sortere søppelet sitt og så opplever de at alt tas med i samme bil når det hentes, påpeker han.

Kommunedirektøren påpeker at det er viktig å få kartlagt hva som har skjedd slik at dette kan tas opp med leverandøren av renovasjonstjenesten.

Kommentarer til denne saken